Halász Bencét megműtötték

Halász Bence

Térdműtéten esett át a 2020-as Év atlétája, Halász Bence kalapácsvető, hogy zavartalanul folytatódhasson az olimpiai felkészülése.

Halász Bence egészséges felkészüléséhez volt szükséges ennek a műtétnek az elvégzése. Csupán egy rutinműtét volt, remélhetőleg az olimpiai felkészülését csak kis mértékben fogja megzavarni – mondta Spiriev Attila, a legjobb magyar atlétákat támogató Kiemelt Atlétikai Program szakmai vezetője.

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes kalapácsvetőt Dr. Bíró Csaba műtötte Szombathelyen. Edzője, Németh Zsolt azt mondta, hogy ha minden igaz, Halász Bence négy hét múlva már közel teljes értékű munkát végezhet. „Bence már régóta küzdött a jobb térdével, így most döntenünk kellett, hogy egy kiszámíthatatlan felkészülésnek nézünk elébe, vagy esetleg egy beavatkozással megpróbálunk elébe menni a dolgoknak”.

 „Alig telt el egy nap a műtétem óta, de már nagyon jól vagyok, nincsenek nagy fájdalmaim. Sőt, már sétálni is tudok, szóval bizakodó vagyok a mihamarabbi felépüléssel kapcsolatban. Egy hónap múlva már semmi nyoma nem lesz ennek az egésznek, de akkor még okosan kell majd a terhelést adagolnunk. Eddig nagyon jól haladtam, a felkészülés ezen szakaszában jobb eredményeket értem el, mint tavaly. Ha az állapotom engedi, már a téli dobó bajnokságon visszatérhetek.” – mondta bizakodva a 23 éves kalapácsvető.

A Téli Dobó Magyar Bajnokságot március 6-án, Szombathelyen rendezik.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.