Harmadik lett a magyar csapat az U18-as válogatott viadalon

U18-as válogatott verseny

Négy ország (Lengyelország, Csehország, Szlovákia, Magyarország) részvételével rendezték meg az U18-as korosztály válogatott viadalát a csehországi Brno városában, amelyen a magyar csapat a 3. helyet szerezte meg.

A verseny helyszínére a csapat egy nappal a verseny előtt, pénteken, öt és fél órás busz utat követően érkezett meg. Az utazás utáni átmozgatást és meleg vacsorát követően Kovács Zoltán csapatvezető irányításával az esti órákban “kemping” hangulat mellett kiosztásra kerültek a rajtszámok és minden fontos részlet ismertetésre került a szombati versenynappal kapcsolatosan.

A festői környezetben megrendezett versenynapot a kalapácsvetők kezdték délelőtti 10:00-ás kezdéssel és a svédváltók zárták 15:50-kor. A fiatalok igazán kitettek magukért, hiszen a rekkenő hőségben számolatlan egyéni csúcs és idei legjobb eredmény született. A nap folyamán hamar kiderült, hogy a lengyel válogatott fiataljaival nem tudjuk felvenni jelenleg a versenyt, azonban a cseh válogatott fiataljaival fej-fej mellett haladtunk a pontszerzésben.

Az egyéni versenyszámokban a pontosztozkodás a következőképpen alakult az 1-8. helyért: 9-7-6-5-4-3-2-1 pont. A győztes eredményért járt a legtöbb pont. A váltóknál a győztes csapat 10 pontot kapott, a második 8 pontot, a harmadik 6 pontot, a negyedik helyezett pedig 4 pontot gyűjtött a kalapba.

Az egész napi versengés végére csapatonként megválasztották a legjobb női és férfi versenyzőket. A magyar csapatban ezt a megtisztelő címet Kövér Fanni érdemelte ki, aki gerelyhajításban (55.79 méter) és diszkoszvetésben (47.41 méter) is győzelmet szerzett, így 18 ponttal járult hozzá a csapat eredményéhez. A férfiaknál a hármasugró Bánóczi Kristóf nyújtotta a legjobb teljesítményt, aki 15.29 méteres egyéni csúcsának beállításával szerzett győzelmet. Kristóf ezen eredménye megegyezik az egy hónappal ezelőtt az U20-as tallinni Eb-n ugrott eredményével, ami akkor ott döntőt ért.

A csapatversengésben külön került értékelésre a női és a férfi csapat. A nők között a lengyel (239 pont) és cseh (201 pont) csapat mögött a harmadik helyet szerezte meg a magyar válogatott 165 ponttal, negyedik helyen a szlovák válogatott végzett (85 pont). A férfiak versengésében is hasonló sorrend alakult ki a lengyelek végeztek az első helyen (226 pont) a csehek szerezték meg a második pozíciót (190 pont) a magyar csapat 3,5 ponttal lemaradva a 3. helyet szerezte meg 186,5 ponttal, a szlovákok zárták itt is a nemzetek listáját (92,5 pont). Így a magyar U18-as válogatott a nők, férfiak és az összetett versengésben is a 3. helyet szerezte meg.

Ezúton is köszönöm a segítséget a kísérő edzőknek és a szövetség munkatársainak a szervezésben!

Kovács Zoltán utánpótlás referens 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.