Hatalmas célokkal vág neki 2021-nek az előző Év U23-as atlétája

Rába Dániel
Rába Dániel egyike azon három szombathelyi kalapácsvetőnek, akiket a Magyar Atlétikai Szövetség a 2020-as Év atlétája elismerések során díjazott.

Gratulálunk a 2020-as Év U23-as férfi atlétája díjhoz. Kérlek mesélj, milyen volt az előző éved?

Nagyon szépen köszönöm a gratulációt. Az előző év, a többiekhez hasonlóan nem úgy telt, ahogyan még januárban elterveztem. Sajnos a járvány miatt nem indulhattam életem első Téli Európa Kupáján, de nem csüggedtem, és új célokat tűztem ki magam elé. Erőben sokat fejlődtem és az egyéni csúcsomat is megdobtam, de a 75 méteres álomhatárt nem sikerült megdobnom. Összességében elégedett vagyok a tavalyi évvel, voltak hullámvölgyek, de sikerrel vettem az akadályokat.

Halász Bence és Doma Benedek révén két csapattársad másik két kategóriában szintén díjazott lett. Hogyan látod: minek köszönhető a Szombathelyi Dobó SE sikeressége?

Én úgy gondolom, hogy ezt a díjat a sport iránt érzett tiszteletünknek és kitartó szorgalmas munkánknak köszönhetően tudtuk elérni mindhárman, ami a Dobó SE fő ismérve. Nagyon sokat edzünk, az átlagosnál is többet. Ezt azért tudom ilyen biztosan mondani, mert már sokszor jöttek oda hozzánk, edzőtáborban külföldi dobó edzők és dicsértek meg minket, hogy milyen kemény edzésünk volt, de mi csak a felénél tartottunk még az aznapi tréningnek.

Hogyan halad a felkészülésed? Milyen terveid vannak az új szezonra?

Az edzések jól mennek, erősebb vagyok, mint tavaly ilyenkor. Most különösen odafigyelek a táplálkozásra, és a dietetikusom segítségével könnyen is megy. Technikailag is összeszedett vagyok és már nagyon várom a versenyszezont. Nagy terveim vannak az idei évre, nem titkolt célom kijutni az olimpiára, amivel egy hatalmas álmom válna valóra, és persze a 75 méteres álomhatár még mindig ott lebeg a szemem előtt.

Hol láthatunk először versenyezni?

Pont a hétvégén lesz egy háziverseny itt nálunk Szombathelyen, amin indulok.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.