Huszák János aranyérmes a Dobó Európa Kupán

Huszák János

Megvan a 21. Dobó Európa Kupa első magyar dobogós helyezése. Huszák János nyerte a diszkoszvetést a horvátországi Splitben megrendezett viadalon.

Nagyszerű eredményeket hozott a férfi diszkoszvetés Splitben: Huszák János utolsó, hatodik dobásával mindenkit maga mögé utasítva aranyérmes lett. A 29 éves magyar atléta vasárnapi 65.35 méteres teljesítményével alig három centiméterrel maradt el az egyéni csúcsától.

Sőt, több mint másfél méterrel messzebbre dobta a diszkoszt, mint az ezüstérmes izlandi Gudni Valur Gudnason. A dobogó legalsó fokára a cseh Marek Barta állhatott fel.

„Nagyon boldog vagyok, hogy végre egy nagy versenyen is el tudtam érni egy ennyire jó eredményt. Ez volt életem második legnagyobb dobása, az elsőt három héttel ezelőtt sikerült megdobnom, ami alig három centivel nagyobb, mint ez a mai” – értékelt a verseny után elégedetten az újdonsült aranyérmes.

„Legközelebb szeretnék 66 métert dobni, mert az jelenti majd a biztos kijutást Tokióba. De már ezzel a rangos versenyen elért 65 méteres eredménnyel is nagyot fogok előrelépni az olimpiai kvalifikációs rangsorban” – tekintett előre Huszák az előtte álló időszakra, akire most egy rövid, egyhetes horvátországi edzőtáborozás vár, mielőtt a május 15-i, zágrábi Dinamo Meetingen újra dobókörbe lép.

A versenyszámban induló másik magyar atléta, Szikszai Róbert is remekül helyt állt, és a 15 fős mezőnyben a 7. helyen zárt.

„Többet vártam magamtól, mint ez az eredmény, egy-két méterrel nagyobb dobással már elégedett lettem volna, ami már a dobogóra is elég lett volna. Egész jó szelünk volt, de most nem tudtam beletalálni. A két héttel ezelőtti, egyéni csúcsot hozó versenyemhez képest ezúttal a mozgással voltak kisebb problémáim. Míg akkor mindegyik érvényes volt, itt egy picit nehezebben állt össze” – mondta az ezúttal 61.78 méterrel záró atléta a verseny után.

Azonban a 26 éves sportoló már előre tekint, és a jövő hétvégén sorra kerülő csapatbajnokságra koncentrál, ahol ismét a 65.20 méteres legjobbjához szeretne közel teljesíteni.

Dobó Európa Kupa, Split, férfi diszkoszvetés

1. Huszák János (magyar) 65.35 méter

2. Gudni Valur Gudnason (izlandi) 63.66 m

3. Marek Barta (cseh) 63.33 m

…7. Szikszai Róbert (magyar) 61.78 m

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.