Illovszky Dominik korosztályos magyar csúccsal harcolta ki az Eb-részvétel lehetőségét

Illovszky Dominik

Újabb hétvége, újabb verseny a BOK Csarnokban – már a szombati napon születtek figyelemre méltó eredmények a MASZ által rendezett viadalon.

Illovszky Dominik megállíthatatlan volt 60 méteres síkfutásban. A Budapesti Honvéd SE tehetséges sprinterénél már az előfutamok során sem volt gyorsabb (6.80), majd a döntőben 6.74-es idővel sem talált legyőzőre. Illovszky ezzel beállította Farkas Attila 23 évvel ezelőtt elért junior magyar rekordját, ami azért is lehet fontos a fiatal atléta számára, mert így teljesítette a március eleji fedett pályás Európa-bajnokság szintidejét.

Tovább tart Vindics Balázs és Kazi Tamás jó formája. 800 méteren mindkét versenyzőnek megvan már a toruni kvalifikációja, és ezúttal is 1:49-en belül futottak mindketten. A győzelem ezúttal az újpesti Vindicsé lett, 1:47.13-as idővel, ő és a ferencvárosi színekben induló Kazi is idei legjobbját futotta (1:48.74).

Női 60 méteres síkfutásban már az FTC sprintere, Csóti Jusztina tudott diadalmaskodni. A 22 éves versenyző az előfutamban beállította az elmúlt hetekben elért 7.41-es egyéni csúcsát. A döntőben a 7.43 is elég volt neki az aranyéremhez, noha a nemrég visszatérő Farkas Petra igencsak megszorongatta őt a fináléban (7.48).

A toruni Eb-szinttel a január végi bécsi fedett pályás viadalról már rendelkező Bartha-Kéri Bianka 2:02:07-es új egyéni csúccsal, több mint négy másodperces fölénnyel nyerte meg a 800 métert - az iramot 450-500 méteren át Varga Gréta diktálta neki. 200 méteren Nádházy Evelin legyőzte Molnár Jankát és Mátó Sárát is, a 60 méteres gátfutás pedig Kerekes Gréta sikerét hozta.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.