Izgalmas versenyt és egyéni csúcsot hozott a magasugrás a Fedettpályás Országos Bajnokságon

Jankovics Dániel

Jankovics Dániel szombati 2,24 méteres ugrásával nem csak a márciusi toruni Fedettpályás Európa-bajnoksághoz, de Deutsch Péter beltéri magyar rekordjához (2.27) is közel került.

A 2021-es Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokság első napjának egyik legkiválóbb eredményét Jankovics Dániel, az MTK magasugrója érte el. A 25 éves atléta sokáig nagy csatát vívott Bakosi Péterrel az aranyéremért, amiből végül ő jött ki jobban.

Jankovics Dániel A 2,19 méteres magasságig és azon egyikük sem hibázott, majd 2,22 méteren riválisa már nem tudott átjutni. Nem úgy Jankovics, aki ezt, valamint a következő, 2,24 méteres magasságot is egyaránt az utolsó kísérletével tudta átugrani.

„Kicsikét össze vagyok zavarodva, nagyon sokat edzettünk ezért az eredményért. Úgy érzem, hogy technikailag még mindig vannak hiányosságok, amiket lehet még csiszolgatni. Az eddigi eredményeimből nem erre következtettem, de volt egy-kettő nagyon jól eltalált ugrásom, ami alapján reménykedhettem egy igazán jó eredményben”

– mondta az aranyérmes versenyző, akinek a 2,28 méteres Eb-szint ugyan még nem jött össze, de bízik benne, hogy meghívással ott lehet a március első hétvégéjén megrendezésre kerülő kontinensviadalon.

Jankovics szombati teljesítménye bizakodásra adhat okot saját maga számára is, hogy megdöntse edzője, Deutsch Péter 31 évvel ezelőtt felállított fedettpályás magyar rekordját. Ettől a mostani versenyen alig három centiméterre volt.

Jankovics Dániel 2,24 méteres ugrása IDE KATTINTVA tekinthető meg!

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.