Jó hangulatban megérkezett Torunba a magyar csapat

Baji Balázs

Kedden este megérkezett Torunba a magyar válogatott, a 2021-es fedett pályás Európa-bajnokság helyszínére. Arról, hogy milyen körülmények fogadták a mieinket Lengyelországban, a főszereplőket kérdeztük.

 „Az utazás nagyon szuper volt, gyorsan és épségben megérkeztünk Lengyelországba. A személyzet nagyon kedves volt velünk, csak mi voltunk a repülőn. Mivel a bydgoszczi reptéren sem volt rajtunk kívül senki, ezért a csomagjainkat is szinte azonnal megkaptuk. Innen az utunk egy tesztelésre vezetett, ami az eredmények kiértékelése miatt három órán át elhúzódott, így ennyit kellett várnunk rá. De mindenki negatív lett, szóval, ha emiatt picit később is, mint a tervezett, de este fél 10 körül megérkeztünk a szállásra. 10-15 percre lakunk a pályától, szóval helyileg jó helyen vagyunk” – mondta Kámán Bálint, a MASZ sportszakmai igazgatója a csapat útjáról.

„Nagyon kényelmesen indult az utunk, saját repülővel, jó hangulatban. Kezdetben nagyon felvillanyozva érkezett a csapat, majd jött egy kb. egy órás buszút. Eddig minden rendben volt, csak utána jött egy kis hidegzuhany. Elég sokat várattak bennünket a szervezők, először a buszon, majd a tesztelés után egy mélygarázsban. Ez nem volt kényelmes, de próbáltunk pozitívak maradni. A jelenlegi nehéz helyzetben nyilván elfogadjuk, hogy ezeket a körülményeket kaptuk. Van néhány kellemetlenség a szervezésben, de próbáljuk pozitívan átvészelni a helyzetet – mondta Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutónk.

 „Még soha nem jártam Lengyelországban, ez az első alkalom. Sajnos nem a legjobb szállást kaptuk, nagyon „csúnyák” a szobák. Elvileg az ukránok is itt szállnak majd meg, ahol azért van egy-két világsztár is a csapatban. Közeledik a pénteki verseny, és ha esélyeket nem is latolgattam még, de próbálok a saját versenyemre koncentrálni” – beszélt az ötpróbázó Krizsán Xénia a körülményekről, előretekintve a saját versenyszámára is.

„Eddig kipihentük az utazás fáradalmait, valamint a szerda délelőtt során megkaptuk az akkreditációnkat és a rajtszámunkat, emellett az újoncok is fel lettek köszöntve, szóval próbál összerázódni a csapat. Alapvetően minden gondot leszámítva boldogok vagyunk, hogy itt lehetünk és versenyezhetünk” – mondta Baji, utalva arra, hogy a koronavírus által nehezített hétköznapokban tényleg nem egyszerű egy ilyen világeseményt megrendezni.

Az Európa-bajnokság csütörtök este 18:30-kor egy megnyitóval veszi kezdetét. Rögtön az első versenynapon hat magyar atlétának is szurkolhatunk a selejtezőkben, illetve az előfutamokban.

Íme a március 4. csütörtöki program:

19:00 Férfi magasugrás, selejtező (Jankovics Dániel)
19:08 Férfi távolugrás, selejtező (Pap Kristóf)
19:15 Női súlylökés, selejtező
19:30 Női 3000 méter, előfutamok (Wagner-Gyürkés Viktória)
20:20 Férfi 1500 méter, előfutamok (Kiss Gergő, Pápai Márton, Szögi István)

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.