Jön a 8. Atlétikai Magyar Szuper Liga Döntő

Halász Bence

Szeptember első hétvégéjén a budapesti Lantos Mihály Sportközpontban rendezik a 8. Atlétikai Magyar Szuper Liga döntőt, amely az egyik utolsó lehetőség lesz a 2021-es esztendőben, hogy a legjobb magyar atlétáknak a helyszínen szurkolhassunk.

A tokiói olimpián részt vett atléták színe-java és a nyári korosztályos világbajnokságokon fantasztikus tehetségüket megmutató fiatalok is ott lesznek a két napos viadalon.

A Magyar Szuper Liga végeredményét kizárólag a Döntőben elért helyezés határozza meg (tehát nem számítanak a hozott pontok). A versenyszámok győztesei elnyerik a Magyar Szuper Liga 2021. évi Győztese címet.

Itt már tényleg csak a legjobb hazai versenyzőket láthatjuk majd, a két nap 38 számának mindegyikében a legjobb nyolc – egészséges – atléta futhat, dobhat és ugorhat.

A hagyományosnak mondható érem díjazás mellett a Magyar Szuper Liga Döntőben elért helyezés alapján minden versenyszám 1-8. helyezettje pénzdíjban is részesül. A pénzdíjak összege függ a versenyző által elért eredménytől is. A helyezésért járó alap pénzdíjon felül az eredmény alapján bónusz pénzdíj is nyerhető. Külön bónusz limitek vannak az első, a második, a harmadik, illetve a negyedik-nyolcadik helyezett atléták számára.

Sőt, a Dr. Spiriev Bojidar által készített pontérték táblázat 2017-es kiadása alapján a Magyar Szuper Liga Döntőn a legjobb férfi, illetve női eredményt elérő atlétái elnyerik a Magyar Szuper Liga 2021. évi Abszolút Győztese címet, mellyel pénzdíj is jár.

A Magyar Atlétikai Szövetség szeretettel vár mindenkit szombaton és vasárnap a Lantos Mihály Sportközpontba, ahová mindkét nap védettségi igazolvány felmutatása után lehet belépni a főbejáraton keresztül. Aki nem tud kijönni, hogy a helyszínen buzdítsa az atlétákat, egész napos online streamen tudja követni az eseményeket.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.