Kácser Zita és Csere Gáspár nyerte a Félmaratoni Magyar Bajnokságot

Kácser Zita és Csere Gáspár

Vasárnap délelőtt Székesfehérváron, a Cerbona Fehérvár Félmaraton keretében került megrendezésre a Felnőtt és U23-as Félmaratoni Magyar Bajnokság.

Szépen sikerült Kácser Zita búcsúja: a DSC-SI tokiói olimpikonja 1:19:40-es időt futva 2015, 2016, 2017, 2018 és 2019 után hatodik alkalommal nyerte meg az országos bajnokságot ezen a távon.

„Nagyon szép volt a pálya, ami így, hogy bevitt a városba, a sok fordító és a körpálya miatt az ellenfelek holléte is követhető volt, valamint így többször tudtunk a szurkolókkal találkozni, ami egy félmaratonin nagyon nagy előny. Nem titkolt szándékkal a bajnoki címért jöttem, nagyon elfáradtam, de így is nagyon elégedett vagyok, az idő most másodlagos” – mondta az élete utolsó profi versenyén aranyérmet szerző atléta, aki a Tokióban szerzett élményeiről is mesélt nekünk.

„Így, hogy már jó sok idő eltelt, volt időm összegezni a dolgokat. Mindenféleképpen egy hatalmas élmény, hogy kijutottam az olimpiára, ráadásul egy különleges olimpiára. A futás nekem annyira nem sikerült jól, de összességében a környezet, a részvétel és hogy milyen út van mögöttem, az alapján egy pozitív élményként zárom az egészet.”

Kácser mögött a PVSK háromszoros maratoni magyar bajnoka, Szabó Tünde (1:20:20) és Nagy Julianna (Margitszigeti AC – 1:20:33 új PB) kevesebb, mint egy perc hátrányban futott be.

A férfiak mezőnyében Csere Gáspár új pályacsúccsal, 1:06:58-as eredménnyel volt a leggyorsabb, amivel 2017 óta zsinórban ötödik bajnoki címét nyerte meg.

„Nagyon vártam ezt a versenyt, a félmaratoni országos bajnokság mindig egy fontos cél a számomra az évben. Ezelőtt zsinórban négyszer tudtam nyerni, szóval volt egy ilyen küldetésem, hogy jó lenne megszerezni az ötödiket is. Az alapelégedettség megvan, és mivel az elmúlt hetekben jól ment, ezért szerettem volna egyéni csúcsot futni” – mondta a 30 éves sportoló.

„Az első körben realizáltam, hogy ez nem az a verseny, ahol meg tudom futni ezt a jó időt. A sok fordító és a melegebb időjárás miatt nem sikerült, de ez egy ob volt, most ezzel kellett megküzdeni, a győzelem és a pályacsúcs így is összejött” – értékelt a pár napja még a tiroli magaslati edzőtáborban készülő hosszútávfutó, aki bízik benne, hogy a Spar Budapest Maratonin ott tud lenni és egyéni csúcsot tud majd futni a klasszikus távon.

A BEAC riói olimpikon atlétája mögött csapattársa, Farkas Dárius és a PVSK új egyéni csúcsot futó versenyzője (1:08:38), Lomb Ádám ért célba. Kettejük között alig hét másodperc volt a befutóban.

Az U23-as kategóriában Nagy Julianna és Lomb Ádám lettek a legjobbak.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.