Kenya is pályázik a 2025-ös atlétikai vb-re

 

Kenya is megpályázta a 2025-ös atlétikai világbajnokság megrendezését – erősítette meg Jackson Tuwei, a kenyai szövetség elnöke.

Tuwei úgy véli, hogy mivel Kenya már számos világklasszis atlétát adott a sportnak, jó eséllyel pályázik arra, hogy a nemzetközi esemény első afrikai házigazdája legyen. „Kenya az atlétika szellemiségének hazája” – jelentette ki az elnök.

Az afrikai ország gazdag történelmi hagyományokkal rendelkezik közép- és hosszútávfutásban, 60 világ- és 34 olimpiai bajnoka mellett jelenleg nyolc világrekordot tartanak kenyai nők és kilencet a férfiak.

„Az atlétikai vb-nek még soha nem adott otthont Afrika, úgyhogy hiszem, hogy eljött a mi időnk. A kormány támogatása nélkül nem tudtuk volna megpályázni az eseményt, ezért nagyon hálásak vagyunk” – nyilatkozta Tuwei. Szerinte az idei U20-as, valamint a 2017-ben megrendezett U18-as atlétikai világbajnokság rendezői tapasztalatai is előnyös helyzetbe hozzák az országot a pályázás során.

Rengeteget tanultunk e két eseményből, úgy gondolom, hogy ideje megmutatni, mit tudunk – tette hozzá az elnök.

Hamad Kalkaba Malboum, az Afrikai Atlétika Szövetség vezetője már 2017-ben jelezte, hogy szeretné, ha a kontinens – azon belül is Kenya – lenne a 2025-ös világesemény házigazdája. A sportág vezető testülete, az WA 2022 elején látogatja meg a jelölt országokat, és márciusban hirdeti ki a nyertes házigazdát.

Az amerikai Eugene városa rendezi jövőre az idei elhalasztott világbajnokságot, a 2023-as esemény házigazdája pedig Budapest lesz.

Fotó: SportsKenya.org

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.