Kozák Luca is ott lesz a zürichi Gyémánt Liga-döntőn

Kozák Luca

Szerdán és csütörtökön Zürichben rendezik meg a Gyémánt Liga döntőjét, amelyen Kozák Luca révén magyar versenyzőnek is szurkolhatunk.

A tokiói olimpia 100 méteres gátfutásának elődöntőjében az ötkarikás játékok egyik legsportszerűbb tettét véghez vivő Kozák Luca idén a Gyémánt Liga első állomásán, Gatesheadben második lett, ezúttal eggyel nő a tét a számára. A sorozat utolsó, zürichi állomásán is megmutathatja, mire képes.

„Kedd délután volt az utolsó normális edzésem a szezonban, ezután már csak átmozgatások lesznek. A formám még kitart, nem vagyok rossz állapotban, az utolsó három versenyemen Zürichben, a csapatbajnokság döntőjében és Zágrábban szeretnék jó időket futva minél előrébb zárni”

– mondta a MASZ-nak a Svájcba szerdán kora délután kiutazó magyar csúcstartó atlétánk.

Lucát a csütörtökön 19:46-kor sorra kerülő futamban olyan ellenfelekkel szemben láthatjuk majd, mint Nadine Visser, Danielle Williams, Cindy Sember vagy a Magyar Nagydíjsorozat budapesti versenyét megnyerő Gabriele Cunningham. A 25 éves versenyző elmondása szerint ugyan az egyéni legjobbját nem sikerült megjavítani, és a tokiói olimpia sem úgy sikerült, ahogyan szerette volna, de mégis egy nagyon stabil szezonon van túl.

„Szinte egyből a tokiói elődöntő után átbeszéltük edzőmmel, Suba Lászlóval, hogy mi történt. Egy ilyen hibázásba nem lehet belemagyarázni semmit, technikai hiba volt, természetesen nem úgy terveztük, de így alakult. Túltettem magam rajta, ez bármikor benne van a pakliban”

– mondta a debreceni sportoló, aki azóta már kétszer is rajthoz állt, mindkétszer a Lantos Mihály Sportközpontban. „Az első verseny mindig érdekes egy ilyen hiba után, az ember inkább a biztonságra megy rá. Viszont most már nincs veszíteni valóm, lehet kicsit jobban merni futni” – bizakodott Luca utolsó három 2021-es futása előtt.

Összesen 32 versenyszámban osztanak gyémántokat a két nap folyamán – a világ legjobb atlétái közül szinte mindenki ott lesz Zürichben. A teljesség igénye nélkül szerdán Ryan Crouser, Mariya Lasitskene, Hellen Obiri, Selemon Barega, Jakob Ingebrigtsen (ő mindkét nap rajthoz áll), csütörtökön Yulimar Rojas, Sifan Hassan, Faith Kipyegon, Elaine Thompson-Herah, Andre De Grasse, Soufiane El Bakkali, Femke Bol, Karsten Warholm és Christine Mboma lesznek azok, akik még egyszer utoljára elkápráztathatnak bennünket.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.