Kozák Luca továbbjutott az elődöntőbe Tokióban!

Kozák Luca

Magabiztos versenyzéssel, a továbbjutáshoz kényelmesen elegendő harmadik helyezéssel jutott tovább előfutamából Kozák Luca, akinek időeredménye 12.97 másodperc lett. "Jobbat akartam, de az első futás mindig a legnehezebb, nagyon hosszú volt a várakozási idő a call roomban. Ennél többet éreztem magamban, de sok hibát elkövettem" - nyilatkozott az MTI-nek Kozák Luca. Hozzátette, látszott, hogy reggel van és meleg, mert egy-két kivétellel mindenki gyengébb időt ért el. "A holnapi egészen más verseny lesz, ott mindenki 110-120 százalékot fog nyújtani, hogy bejusson a döntőbe. Időm alapján várhatóan a 7-8-as pályára kerülök, azt szeretem nagyon" - mondta a magyar gátas.
Az elődöntő futamai vasárnap, azaz augusztus 1-jén, magyar idő szerint 12.45-kor kezdődnek, Luca az első előfutamban indul.

Sima futamgyőzelemmel jutottak tovább a 100 gát legnagyobb esélyesei, a világcsúcstartó Kendra Harrison 12.74-et, riválisa, a Puerto Rico-i Jasmine Camaccho-Quinn pedig 12.41-et futott.

Elkezdődtek a női 400 gát versenyei is, ahol a papírformának megfelelően a három legnagyobb rivális futamgyőzelemmel teljesítette a feladatot. A friss világcsúcstartó amerikai Sydney McLaughlin 54.65-el, Dalilah Muhammad 53.97-el, a fiatal holland sztár, az idei Gyulai István Memorialon is győztes Femke Bol pedig 54.43-al jutott tovább, így mindenkinek maradtak még tartalékai.

Férfi rúdugrásban 5,75 méter kellett a továbbjutáshoz, a viágcsúcstartó svéd Armand DUPLANTIS simán teljeítette, míg a francia Renaud LAVILLENIE 5,50 méternél kettőt is rontott, de utána már formába lendült és továbbjutott, így kettőjük izgalmas párharcát tovább élvezhetjük még az olimpián.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.