Krizsán Xénia: Ledőlt egy fal ezzel az eredménnyel

Krizsán Xénia győzelme Götzisben

Krizsán Xénia, a Hypomeeting-Götzis 2021 összetett világkupa győztese, akinek az eredménye, 6651 pont új magyar rekord és egyúttal a világ idei legmagasabb pontszáma hétpróbában:

"Jók ezek a hétpróbák, mert sok pihenő volt a 2 nap között és rendesen ki tudtam pihenni magam, nem kellett rohanni a távolugráshoz. A melegítésnél már jól éreztem magam, volt egy kis izomlázam, de nem vészes.

A szél volt kicsit zavaró, mert eléggé összevissza fújdogált, de pont a legjobb távolugrásomnál, ami az új egyéni csúcsom is lett, 1.1-es hátszelem volt. Már a második ugrás után megnyugodtam, hogy 6 méter felett van, de ott még a deszkafogás és a kivitelezés sem volt túl jó. Aztán jött a harmadik és ennek az eredménynek nagyon örültem. Látszik a felvételen, hogy kicsit el is sírtam magam, amit aztán akárhányszor visszanéztem, annyiszor jött rám újra a sírás. Ledőlt egy fal ezzel az eredménnyel.

A gerelyre aztán nagyon rosszul melegítettem, kicsiket dobtam, nem sikerült megérezni rá a mozgást, a technika nem jött elő. Ezért is volt az első kis dobás. Nagyot akartam, de elkapkodtam és ezt nem szabad. A másodiknál jobban figyeltem a mozgásra, mint hogy nagyon beledobjak. A gerelynél érezhető, hogy még hiányoznak a technikai edzések.

A 800 előtt aztán elkezdtem izgulni. A 800 alapból nagyon izgulós. Tudtam, hogy valószínőleg nyerni fogok, tudtam, hogy az addig összesítésben élen álló Anouk Vetternek nincs olyan jó 800-a. Még a szögescipőt sem vette fel, csak az olimpiai szintért jött. Tudtam, mennyi kell az országos csúcshoz, és tudtam mennyi kell a 6700 ponthoz. 250 méternél már volt egy kis holtpontom, de hamar túllendültem, aztán 600-ig jól ment, az eredmény is jó volt, de aztán éreztem, hogy messze vannak a többiek. Láttam, hogy meg is fogom nyerni, így kicsit elengedtem a végét. Jobb lett volna, ha van velem valaki, versengünk kicsit ott a végén.

Sokat jelent nekem a győzelem Götzisben. Ez egy nagyon nagy verseny, az olimpia, a vb és az eb után a következő legnagyobb. Komoly eredmények szoktak születni a jó körülmények miatt. Itt minden a sportolókért van. Otthon keveset versenyzem, ezért is várom a haza világbajnokságot, hogy ugyanilyen körülmények és hazai közönség előtt versenyezzek.

Most a következő hétpróba versenyem az olimpia lesz. Sokan úgy mennek oda, hogy a dobogó a céljuk, valószínűleg most már én is. Nagyon fontos volt nekem ez a Götzis-i győzelem abban, hogy most már higgyem el, hogy hátha tényleg oda lehet kerülni.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.