Krizsán Xénia országos csúccsal aranyérmes Götzisben!

Krizsán Xénia győzelme Götzisben

Krizsán Xénia, az MTK Budapest válogatott atlétája hatalmas sikert ért el Ausztiában, Götzisben, ahol fantasztikus versenyzéssel, a 7 versenyszámból négyben egyéni csúcsát és összesítésben a magyar országos rekordot is megdöntve aranyérmes lett hétpróbában! Eredménye 6651 pont, amely jelenleg a világ idei legjobb eredménye.

Götzis fogalom az atlétikában, a férfi tíz- és a női hétpróba egyik legrangosabb versenye, itt nyerni felér egy világbajnoksággal. Krizsán Xénia győzelme a magyar atlétika egyik történelmi sikere is, hiszen Götzis történetében még sosem állt magyar atléta a dobogó legfelső fokán.

Götzis új királynőjének nevezte a helyi műsorközlő Krizsán Xéniát, aki győzelme után a stadionban ezt mondta:

"Nagyon boldog vagyok, meglepetés nekem is ez az eredmény, a tegnapi és a mai nap is csodálatos volt számomra. Több egyéni csúcsot is elértem, nagyon örülök!"

"Nagyon sokat edzettem és nagyon koncentráltam a versenyzésre ezen a hétvégén"

"Leginkább a 4 egyéni csúcsra és persze a végeredményre vagyok a legbüszkébb"

"Még nem tudom, mit jelenthez ez az olimpián, de nagyon szeretnék ott is érmet szerezni"

Deutsch Péter, a Kiemelt Atlétikai Program vezetője: gratulálok Xéniának és edzőjének, Szabó Dezsőnek ehhez a kiemelkedő sikerhez, amit elértek. Fantasztikus ez az év számukra, hiszen Xénia már Torunban, a fedettpályás Európa-bajnokságon bronzérmes lett, győzni tudott most Götzisben és biztos részvevője a tokiói olimpiának, ahol az idei teljesítménye alapján akármire képes lehet. Bízom benne, hogy az a munka, amit a Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokságra készülve a Kiemelt Atlétikai Programban megkezdtünk, még sok hasonló nagy sikert hoz majd a magyar atlétikának!

Hivatalos eredmények: https://meeting-goetzis.at/

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.