Krizsán Xénia öt helyet javítva a 15. helyen várja az utolsó versenyszámot hétpróbában

Krizsán Xénia előbb 5.88 métert ért el távolugrásban, majd remek gerelyhajításának köszönhetően öt helyet javítva a 15. helyre lépett előre hétpróbában a csütörtök délelőtti programban.

Csütörtökön távolugrásban kezdtek a hétpróbázók, Xéni első kísérlete érvénytelen volt. Másodikra 5.72 métert ért el, majd 5.88 méterrel zárt, amiért 813 pontot kapott.

Az idei fedett pályás Európa-bajnokságon bronzérmes versenyző az utolsó előtti számban az erősebb csoportba került, mivel 52.02 méteres idei legjobbjánál csak négyen tudtak jobbat ebben az évben, egyéni csúcsa pedig 53.27 méter.

Krizsán Xénia a déli hőségben 50.59 méterrel kezdett az Olimpiai Stadionban, ahol a délelőtti program végén rajtuk kívül már csak a tízpróbázók maradtak. Másodikra is ugyanekkorát dobott és harmadikra sem tudott javítani, 49.48-cal zárt. Így 872 pontot gyűjtött, és összesítésben 5296 ponttal feljött a 15. helyre.

Hat szám után az olimpiai, világ- és Európa-bajnok belga Nafissatou Thiam ismét az élre állt (5912 p), a holland Anouk Vetter (5848) a második, az amerikai Kendell Williams (5642) pedig a harmadik. A hétpróbázók a 800 méteres futással fejezik be a versenyt magyar idő szerint 14.30-kor.

Jamaicai, portugál és amerikai aranyérem született csütörtök délelőtti döntőkben.

Akárcsak Rióban, 110 méter gáton ezúttal is jamaicai futó nyert, a címvédő Omar McLeod távollétében a 31 éves Hansle Parchment ért elsőként célba. Az idén 12.81 másodperccel, azaz minden idők második legjobb idejével rendelkező Grant Hollowaynek be kellett érnie a második hellyel.

Férfi súlylökésben a világcsúcstartó Ryan Crouser öt dobása is nagyobb volt vetélytársainál, a győzelmet 23,30 méteres olimpiai csúccsal szerezte meg, ami csak hét centiméterrel kisebb a világrekordnál. A kettős amerikai sikerről a magyar származású Joe Kovacs gondoskodott, aki a 2019-es világbajnokságon az utolsó sorozatban lett aranyérmes, ezúttal ez a bravúr elmaradt.

Hasonlóan alakult a férfi hármasugrás, a favorit portugál Pedro Pichardo három kísérletével is nyert volna, a legnagyobb 17,98 méter volt. A harmadik Hugues Fabrice Zango pedig Burkina Faso első ötkarikás medálját nyerte.

Forrás: MTI

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.