Különös kapcsolatban állnak edzőikkel az olimpikon atléták

Kalapácsvetők Japánban

Már a magyar atlétacsapat fele elutazott Japánba, a XXXII. nyári olimpiai játékok helyszínére. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, hogy mi az edzőjük legjobb tulajdonsága, mi az, amiért szeretnek velük dolgozni, illetve mi a legkülönlegesebb bennük.

Krizsán Xénia hétpróbázó Szabó Dezsőről:

"Az edzőm Szabó Dezső azon túl, hogy olimpiai 4. helyezett és hatalmas szakmai tudással rendelkezik, rendkívül szerethető ember. Nyugodt, jólelkű és mindig tudja mi a legjobb nekem. Szeretem benne, hogy együttérző, nem beszél csúnyán, és hogy mindenben talál pozitívumot."

Halász Bence kalapácsvető Németh Zsoltról:

"Azért szeretek a Macával dolgozni, mert sokszor szavak nélkül is megért engem és nem csak tanítvány-edző kapcsolatban vagyunk egymással, hanem barátok is."

Gyurátz Réka kalapácsvető különleges helyzetben volt, amikor válaszolnia kellett:

"Az a különleges, hogy két edzőm van. 🙂 Németh Zsolttal és Németh Lászlóval is napi szintű kapcsolatban vagyok. Már a kezdetektől fogva így van, szóval nekem ez a megszokott. Nyilván még az is különleges, hogy Németh Pali bácsi fiai, így szinte a vérükben van az atlétika, azon belül is a dobószámok."

Kozák Luca gátfutó Suba Lászlóról:

"Nagyon ismer engem, együtt nőttünk fel. Megvan a közös célunk, el akarjuk ezt együtt érni, így emiatt nagyon jól tudunk dolgozni. Nagyon becsülöm benne, hogy 61 évesen is kilép miattam a komfortzónájából, új dolgokat keres folyamatosan, képes fejlődni."

Szögi István középtávfutó Tóthné Stupián Anikóról:

"A legjobb tulajdonsága, hogy az egész stadionban, az egész csapatnak ő a második anyukája. Az a szeretet és az, amivel ő fogadott el sokunkat, akik nem is veszprémiek vagyunk, és ahogyan törődik velünk, támogat bennünket. Bármiben számíthatunk rá. Ez emeli őt ki számos edző közül, és ez az, ami nekem is rengeteget segít."

Rivasz-Tóth Norbert gerelyhajító Varga Lőrincről:

"Már tíz éve együtt dolgozunk, fiatal edzőnek mondható, így korban is közel áll hozzám. Amit ki tudnék emelni, az a pedagógiai készsége, és a sporton kívüli, emberi oldala is nagyszerű, ami egy biztos talajt jelent a számomra."

A Tokióban 800 méteren rajthoz álló Bartha-Kéri Bianka is Tóthné Stupián Anikó tanítványa:

"Nem csak szakmailag próbál ott lenni mögöttünk, hanem emberileg is úgy áll hozzánk, hogy ha van valami problémám, akkor azt meg tudom vele beszélni, és tényleg megpróbálunk közösen megoldást találni rá. Ettől működőképes a kapcsolatunk."

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.