Madarász Viktória új magyar csúccsal teljesítette a 2022-es vb- és Eb-szinteket

Madarász Viktória

Nagyszerűen alakult Madarász Viktória számára a hétvége. A magyar versenyző a szlovák bajnokságon 35 kilométeren gyalogolt új országos csúcsot, amivel kijutott a jövő év két legnagyobb szabadtéri világeseményére.

Madarász Viktória 2:52:21-es időt elérve megdöntötte a 35 kilométeres gyaloglás magyar rekordját. Az UTE 36 éves atlétája remek teljesítményének köszönhetően a 2022-es oregoni világbajnokság, illetve a müncheni Európa-bajnokság kvalifikációs szintjét is teljesítette.

A tokiói olimpián az 50 kilométeres gyaloglást feladni kényszerülő versenyzőnk már a kilencedik magyar, aki kijutott az Európa-bajnokságra, és a negyedik, aki ott lehet a jövő nyári szabadtéri vb-n.

A férfiak 35 kilométeres szlovák bajnoki futamában Tokodi Dávid is ott volt, aki 2:53:54-et gyalogolt.

Madarász mellett a hétpróbázó Krizsán Xénia, a diszkoszvető Szikszai Róbert és a kalapácsvető Halász Bence azok, akik már mindkét verseny szintjét teljesítették. Mellettük jogot szerzett még az Eb-indulásra Tóth Lili Anna és Palkovits István 3000 akadályon, Kozák Luca 100 méteres gátfutásban, Szabó Nóra maratoni futásban, és Huszák János diszkoszvetésben.

A 35 kilométeres gyaloglás a 2022-es esztendő nagy világeseményein debütál az 50 kilométeres táv helyén. A 20 kilométeres táv továbbra is a program része marad mindkét nemnél.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.