Még sosem gratuláltak ennyien Kozák Lucának

Kozák Luca

Kozák Luca remekelt az Év Sportolója Gálán. Az 1958-ban létrehozott díjjal kapcsolatban az atlétáknak nincs okuk a panaszra, hiszen az összesített győzelmek számának tekintetében a sportágak között az előkelő 3. helyen állnak. Első helyezést legutóbb Baji Balázs ért el, még 2017-ben. Idén sem kellett a sportág képviselőinek szomorkodniuk, ugyanis az igen jelentős női mezőnyben Kozák Luca az ötödik helyet szerezte meg.

Kozák Luca 2020-ban nagyszerű szezont produkált. A X. Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon 12.71 másodperc alatt teljesítette a 100 gátat, amivel megdöntötte Siska Xénia 36 évvel ezelőtt felállított országos csúcsát. Ezek után nem volt meglepő a jelölés, aminek Luca is nagyon örült.

„Megtisztelőnek éreztem, hogy ilyen rangos társaságba kerültem, de titkon reménykedtem, hogy nem leszek benne a legjobb háromban, hiszen úgy érzem, közel sincsenek még olyan eredményeim, mint azoknak, akik az elmúlt években megnyerték a díjat. Annak viszont természetesen nagyon örültem, hogy bekerültem a körforgásba és remélem, ez jövőre is sikerülni fog. Azt hiszem, az olimpia évében ez még nagyobb dolog lenne.”

Nemcsak a sportolóra, hanem közvetlen környezetére is nagy hatást gyakorolt, hogy bekerült az első tízbe.

„Ez egy olyan jelölés volt, amit azok is értékelni tudnak, akik nincsenek benne a sportban. Emiatt rengetegen gratuláltak hozzá, talán még többen is, mint az országos csúcs megdöntéséhez.”

Bár Luca legnagyobb rajongója a párja, és az anyukája, mégsem az ő gratulációjuk hatotta meg legjobban.

„Édesanyám abban az iskolában tanít, ahová én jártam. Amikor kiderült, hogy a dobogósok közé már nem kerültem be, a kollégái mondták neki, hogy nem értik miért történt így, mert nekem ott lett volna a helyem. Ez nagyon jól esett, hiszen ezek a tanárok több éve nem láttak, mégis szurkolnak nekem és ha közvetve is, de mellettem állnak.”

Kozák Luca azt mondta, hogy a motivációjával sosem volt baj, de az elismerés és a pozitív visszajelzések még ezen is lendítenek egyet. A plusz lendületre pedig szükség is lesz, mivel a 2021-es szezonnak még nagyobb tervekkel vág neki.

 „Nagyon bizakodó vagyok az Eb-vel kapcsolatban. Most úgy tűnik, hogy megrendezik majd, nekem pedig az az elvárásom, hogy döntőt fussak. Két éve hiába jutottam be, a sérülésem miatt nem állhattam rajthoz, így most nagyon szeretnék ott lenni és megcélozni a dobogót. A 60 gát annyira gyors, hogy akár ezredek is dönthetnek, de mindenképp szeretnék 7.97-nél jobbat futni. Ez már háromszor sikerült, most javítanék néhány századot. Bár az Eb egy nagyon fontos állomás lesz ebben az évben, a legnagyobb célom az olimpia. Boldog lennék, ha ott is sikerülne befutni magam a döntőbe.”

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.