Megemlékezés Sasváry Sándor súlylökőről

Sasváry Sándor

Sasváry Sándor

1944. július 24.  –  2021. március 24.

Az 1964-es és 1966-os Magyar Atlétikai Bajnokságon a Honvéd SE súlylökő csapat tagjaként ért el sikereket. Emellett nagyszerű teniszező volt, aki versenyeket nyert.

1968-ban a Közgazdaságtudományi Egyetemen végzett közgazdászként.  Még ebben az évben megházasodott, és feleségével együtt az Amerikai Egyesült Államokba emigrált egy jobb élet reményében.

Tanult, okos ember volt, aki új hazájában rendkívül sikeres pénzügyi szakemberré vált. Vezető pozíciókat töltött be, többek között a Stony Brook University Hospitalban és a Bellevue Hospitalban. Saját vállalkozásai mellett nyugdíjazásáig Suffolk County önkormányzatában bizottsági tagként tevékenykedett

Sokoldalúan művelt ember volt, akihez a tudományok is közel álltak. Szerette a zenét és az irodalmat, gyönyörű bariton énekhangja volt.

Magyarságtudatát mindvégig megtartotta. Tagja volta a Venice-i Petfői Klubnak, ahol nem csak részvételével aranyozta be az eseményeket, de előadóként is hozzájárult a helyi magyarság színvonalas programjaihoz. Szintén tagja volt a Hungarian Liberty Hall-nak Ronkonkoma-ban (New York). Haláláig a floridai Nokomisban élt.

Gyakran szavalta Petőfi verseit, hangszíne, orgánuma Bessenyei Ferencéhez hasonlított. Az alábbi sorokkal emlékezünk rá:

“Magyar vagyok. Legszebb ország hazám.”

(Petőfi: Hazám)

Nyugodjon békében.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.