Megérkeztek az első magyar atléták az olimpiai faluba

Koroknai Máté

Egy szűk egy hetes edzőtáborozást követően a magyar atléták egy része már elfoglalta szállását a tokiói olimpiai faluban. A beköltözés után nem sokkal Bartha-Kéri Bianka, Kozák Luca, Tóth Lili Anna és Koroknai Máté is nagy örömmel és izgatottsággal beszélt eddigi élményeiről.

TÓTH LILI ANNA

„Nagyon nagy élmény volt megérkezni az olimpiai faluba. 2014-ben jártam ifjúsági olimpián, így valami hasonlóra számítottam, hiszen ott is nagyon jól éreztem magam.  De a 'rendes', felnőtt olimpia még a korlátozások ellenére is felülmúlta a várakozásaimat. Fantasztikus dolog neves sportolókkal szembe sétálni a faluban vagy az étteremben. Ami nekem nagyon tetszik, az a magyarok összetartása minden sportágon keresztül.

Amikor találkozunk, mindenkinek van egy-két jó szava a másikhoz. Nagy élmény nekem az is, hogy sok magyar és külföldi sportolót ismerek a korábbi évekből, versenyekről. Jó érzés találkozni, lepacsizni velük. Nagyon örülök, hogy itt lehetek!”

BARTHA-KÉRI BIANKA

„Hatalmas élmény itt lenni, nagyon felemelő hangulata van az olimpiai falunak. Még nem igazán derítettük fel, de ahol eddig voltunk, minden szuper. Ma délelőtt edzhettünk a melegítő pályán, délután pedig körbenézünk majd kicsit a faluban.”

KOZÁK LUCA

„Minden a legnagyobb rendben, a faluban még nem sokat nézelődtünk, egy rövidebb sétát tettünk tegnap Istivel. Minden szuper, tényleg olyan, mint amiket eddig láttunk a social média és más felületeken. Tényleg kartonból van az ágy, ingyenes kóla automaták, stb. Az étkezéssel nem lesz baj, mindenki megtalálja a neki tetsző ételt és végre normális kávét is tudunk szerezni. A tochigi edzőtábor nagyon jó volt akklimatizációs szempontból, már itt a táborban is túl vagyok egy edzésen, nagyon tetszik a melegítő pálya és a stadion is.”

KOROKNAI MÁTÉ

„Nagyon tetszik az olimpiai falu, sok itt a nyüzsgés. A kaja teljesen rendben van, és a papír ágy is kényelmes. Két emelet tele van magyarral a 19-es épületben. Ma már megnéztük a stadiont, és melegítő pályán edzettünk egyet. Elkezdtük az utolsó simításokat.

A Tochigi edzőtábor főleg átállással telt. A kemény edzéseket kicsit laposan tudtam megcsinálni, de most már sokkal jobban érzem magam. A helyiek hihetetlen rendesek voltak, otthon éreztem magam.”

A XXXII. nyári olimpiai játékok atlétikaversenyei a pénteki napon kezdődnek meg.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.