A montreali olimpia sportlegendáit köszöntötték

Borítókép: Róth Tamás, olimpia.hu. A képen (balról): Szentmihályi Antal, Vári Attila, Fábián László, Kenéz György, Kulcsár Krisztián, Bodnár András, Németh Miklós, Sárosi László, Gelei József, Gedó György és Takács Tibor

 

A montreali olimpia két aranyérmesét, a gerelyhajító Németh Miklóst és a vízilabdázó Sárosi Lászlót köszöntötték 75. születésnapjuk alkalmából a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja szervezésében.

"A nem túl sikeres montreali olimpián megmentettétek a magyar sport becsületét, aranyérmesek lettetek. Közös vonásotok még, hogy mindketten sportcsaládból jöttetek" - mondta köszöntőjében Kulcsár Krisztián MOB-elnök.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség elnöke felidézte Németh Miklós pályafutását: 1965 és 1983 között volt a válogatott tagja, a montreali döntőben az első dobása aranyérmet érő világcsúcs volt, majd az Év sportolójának választották. Pályafutása után edzőként tevékenykedett, a szövetség alelnöke is volt, gerelyeket is tervezett.

Fábián László, a Magyar Olimpiai Bajnokok Klubja elnöke személyes élményként mesélte el, hogy kisgyerekként Németh Miklós hatalmas dobását látva úgy érezte, sosem fog leesni a gerely.

"Amikor 1976-ban olimpiai bajnok lettél, én akkor születtem. Mi mindent tőletek, a ti generációtoktól kaptunk, a tőletek kapott tudásnak köszönhetően lettünk olimpiai bajnokok" - méltatta Sárosi Lászlót Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke, és egy, a tokiói bronzérmes csapat által aláírt vízilabdát ajándékozott az ünnepeltnek.

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.