Nyíregyházi győzelem, a kelet-magyarországi régióban

 

Szép meleg napos idő várta a Kelet Magyarországi Régió Sport XXI. ez évi második pálya atlétikai gyerekversenyét. A házigazda a DSC-SI atlétikai szakosztálya volt a Gyulai István Atlétikai stadionban, mely pályán, mint mindig minden technikai feltétellel adott volt a jó rendezéshez.

A szakosztály és Magyar Zoltán technikai vezető által irányított csapat mindent megtett a gyerekverseny sikeréért.
Versenyt, a Hajdú Bihar Megyei Atlétikai Közhasznú Egyesület (HBMAKE) valamint a Bihari Atlétabírók Sportegyesület (BABSE) versenybírái bonyolították le a szokásos pörgős rendezéssel a MASZ anyagi támogatásával..

E versenyen, is szoros verseny alakult ki e korosztályban is a NYSC-SI és a DSC-SI csapatai között, melyet most a Nyíregyháziak nyertek a Vona Orsolya által felkészített Debreceniek előtt. 7 csapat vett részt a versenyen. A csapatok felkészülten érkeztek a rendezvényre. A kölyök atlétikából, csak két iskola érkezett most Nyíregyházáról és Debrecenből.

A versenyen 60m, távolugrás, súlylökés, vetés füles diszkosszal 8x50m váltó, 1200m akadály, versenyszámok kerültek megrendezésre.

Az eredményhirdetés érmekkel, matricákkal, (MASZ) rostos üdítő itallal valamint müzli szelettel és édességekkel.(most már hagyományosan felajánló Benéné Lipcsei Irén), valamint értékeléssel zajlott. A csapatoknak a díjakat a rendezést támogató Benéné Lipcsei Irén és Vas László adták át. Jutott külön érem a kölyökatlétikai programra, melyre az érmeket Vas László NYSC-SI szakosztályvezető és Nagy Tibor koordinátor ajánlotta fel a gyerekeknek.

Jó érzés volt látni, hogy a lelátó megtelt gyerekeiket elkísérő szülőkkel, akik nagy tapssal köszöntötték eredményhirdetéskor a versenyzőket, jó érzés volt a versenybíróknak, amikor gratuláltak a verseny végén a gyors pörgős színvonalas rendezéshez. Köszönet ezért Tölgyesi Elődnek, aki kitűnő programot készített a pontszámításhoz!

Köszönjük valamennyi edzőkollégának, és testnevelőnek, akik (az atlétika iránt elhivatottan) itt voltak a versenyen, és előtte felkészítették a gyerekeket. Gratulálok valamennyi gyermekatlétának, és köszönet a házigazda Debreceni Sportcentrum klubnak valamint a DSC-SI atlétikai szakosztályának és a debreceni versenybíróknak a sikeres rendezésért.

A verseny folytatódik, s a csapatok készülnek a Régió következő mezei versenyére melyet november elején Debrecenben rendezünk a nagyerdőben a 49. Rajkai Emlékverseny elő műsorában.

Debrecen, 2021. szeptember 25.

Nagy Tibor koordinátor

 

Kapcsolódó verseny: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.