Nyíregyházi győzelemek a Keleti Régió terematlétikai versenyén

E versennyel indult Debrecenben pandémia után a Keleti régióban a XXI. Program 2021 év atlétikai versenysorozata, mely kétszeri halasztás után végre lebonyolításra került, szabadtéren a Gyulai István Atlétikai stadionban, Debrecenben.

A házgazda DSC-SI szakosztálynak köszönhetően, méltó versenyfeltételeket és körülményeket kaptunk ismét a házigazdák részéről az Oláh Gábor utcai pályán.

 A versenyszervezés lebonyolítás gördülékenyen zajlott, 7 csapat részvételével. 

Külön díjazzuk az egyesületi csapatokat, valamint a szakosztályokkal együttműködő iskolákat, az iskolák részére az érmeket a Hajdú Bihar megyei és Debrecen Városi Atlétikai Közhasznú Egyesület ajánlotta fel a gyerekeknek.

Őrölünk, hogy az NYSC ismét nagy busszal érkezett a versenyre a buszt szakosztállyal együttműködő Nyíregyházi és vidéki iskoláik gyerekeivel töltötték meg. Ezen iskolák korábban a gyerekatlétikai programban vettek részt.

 A versenyszámok, sprintváltó, gátváltó, szökdelő váltó, medicinlabda dobás előre, és helyből távolugrás voltak. 

 Az eredményhirdetés ünnepélyes volt, a díjakat, érmeket Géczi Gergő a DSC SI és Vas László az NYSC szakosztályvezetői adták át a helyezett gyerekeknek. Az édességcsomagokat ismét Benéné Lipcsei Irén a Bihari Atléta Bírók Sportegyesület elnök asszonya ajánlotta fel és adta át a gyerekek részére.

Jó hogy végre indult a program melyet már mind a gyerekek mind az edzők már nagyon vártak. Külön öröm hogy sikeresen szerepelt a Vona Orsolya debreceni csapata követve apukája edzői sikereit.

A szülők ismét örültek a gyerekeik sikereinek valamint a pörgős rendezésnek, akik oltási kártya bemutatása után nagy létszámban követték a versenyt a stadion lelátójáról.

A MASZ e programja bizonyítja, hogy a sportág jövőjét országos lefedettséggel, iskolai bázisok bevonásával, a testnevelő tanárok motivációjával tudja biztosítani. Jól döntöttek, amikor a programot támogatják sok-sok versennyel, hisz a versenyek sorozatában-versenyszituációkban tudják a szakosztályi edzők a legjobbakat az atlétikára kiválasztani, motiválni.

Köszönjük mindenkinek, gyermekeknek, szüleiknek, edzőiknek, testnevelőiknek a részvételt és elismerés köszönet illeti a házigazda Debreceni Sportcentrumot, hogy méltó helyszínt biztosítottak ismét a verseny lebonyolításához, a klub vezetői mindent megtettek a verseny sikeréért. 

Köszönjük a versenyrendezést lebonyolító debreceni versenybíróknak a pörgős óvásmentes rendezését.

A sportág jövője folytatódik a programnak újraindításnak köszönhetően!

Folytatás a következő Kovács Gyula egyéni nyílt pályaversenyen, június 5-én Debrecenben majd Nyíregyházán folytatjuk az új atlétikai centrumban, pálya versenyt rendezünk június közepén.

Debrecen, 2021. május 22.

Nagy Tibor koordinátor

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.