Online verseny az Alföldi Régióban

Rendhagyó módon, online versennyel búcsúzik az Alföldi Régió a kurta furcsa 2020. évtől.

A vírushelyzet és a kormány döntései miatt hátrányos, de nem megoldhatatlan helyzet alakult ki az év végére a sportban. A rendkívüli helyzet miatt sok egyesület csak iskolai keretek között tudta fenntartani a fizikai aktivitást a gyerek korcsoportban. Embert próbáló ez gyereknek, edzőnek, testnevelőtanárnak egyaránt.

Az Alföldi Régió atlétikai szakosztályai jelesre vizsgáztak az online versenyeken való részvételükkel. Mindkét korcsoportban 9-9 csapat mérte össze erejét a szigorú és pontos szabályokkal megalkotott öt versenyszám lebonyolításával. Nagyon fontos volt, hogy a versenyszámok leírásakor a legapróbb részletek is szerepeljenek, így egységesen azonos feltételekkel versenyezhettek eltérő térben és időben a csapatok. Szentesen, Hódmezővásárhelyen, Szegeden, Kiskunfélegyházán, Kiskunhalason és Kecskeméten is komolyan vették a versenyt, ami sokszor csak saját magukkal történhetett meg. Talán nem is a kimagasló eredmények, hanem a részvétel volt a legfontosabb. A beérkezett eredmények alapján azért rangsoroltuk a csapatokat, így a nagyoknál és a kicsiknél is a Bács-Kiskun megyei csapatok kerültek a képzeletbeli dobogó első három helyére. Az U13-ban KARC Zrínyi, KARC Lánchíd, Jogging Plus sorrend alakult ki. A kicsiknél az első és a harmadik helyezett helycseréjével zárult a verseny.

Minden elismerésem a kollégák felé, akik ebben a különleges helyzetben is helyt állnak. Nagyon fontos, hogy a gyerekekben fenn tartsuk a mozgás, a sport iránti érdeklődést! Remélem, hogy a következő évet már igazi versennyel várhatjuk!

A következő évben nem csak a 2008-asok lesznek újoncok. A nemzetközi korcsoportokhoz igazodva az újonc korcsoport is két évfolyamot fog átölelni. A 2009-esek remélem kellő alázattal és lelkesedéssel vágnak neki az újonc éveknek. Sok sikert mindkét évjáratnak!

A SPORT XXI-es korcsoportok is ehhez alkalmazkodva átalakulnak a következő évre. 2021-ben az első teremversenyünkön már U12 és U10 korcsoportok lesznek.

Szloboda Mihály

Alföldi Régió koordinátor

Csatolt dokumentumok: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.