Öt atléta maradt versenyben a WA Év férfi atlétája díjért

Armand Duplantis

A World Athletics december 1-jén hirdeti ki az Év atlétája díjak győzteseit. A nemzetközi szövetség hétfőn közzétette, ki az az öt férfi atléta, aki még versenyben van a járványhelyzet miatt virtuálisan megrendezésre kerülő gálán odaítélendő elismerésért.

Abban, hogy ki nyeri meg a díjat, a sportág rajongóinak is volt beleszólása, a WA Facebook-oldalára ősszel feltöltött grafikáira november 6-ig leadott lájkok alapján. Ez 25 %-os súllyal bírt abban, hogy melyik öt atléta maradhatott versenyben a rangos díjért.

Íme az öt jelölt a WA Év férfi atlétája díjra:

  • Joshua Cheptegei (ugandai) – az 5000 méter olimpiai bajnoka és a 10 000 méter olimpiai ezüstérmese, a világ idei legjobb 2 mérföldes eredményének a birtokosa (8:09:55)
  • Ryan Crouser (amerikai) – olimpiai bajnok és Gyémánt Liga-győztes súlylökésben, aki amellett, hogy 2021-ben veretlen maradt, megdöntötte a fedett és szabadtéri világrekordot is
  • Armand Duplantis (svéd) – olimpiai bajnok, Gyémánt Liga-győztes és fedettpályás Európa-bajnok rúdugrásban
  • Eliud Kipchoge (kenyai) – címvédés maratoni futásban az olimpián, az Enschede Marathon győztese
  • Karsten Warholm (norvég) – olimpiai bajnok és Gyémánt Liga-győztes 400 méteres gátfutásban, a szám új világcsúcstartója

Az első kör után Jakob Ingebrigtsen, Pedro Pichardo, Daniel Stahl, Miltiadis Tentoglou és Damian Warner estek ki a versenyből.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.