Palkovits István futamgyőzelemmel döntős az U23 Eb-n Tallinban

Palkovits István

Férfi gerelyhajítással kezdődött a nap a magyar U23 válogatott számára, ami mindjárt sikert is hozott, Járvás Máté (UTE) 73,48 méteres dobással a 9. legjobb eredménnyel jutott a döntőbe. Kovács Noel (Ikarus BSE) idei legjobbát dobta ugyan, de a 69.49 a döntőhöz nem volt elég.

Tano Leonardo (Ikarus BSE) is nagyon jól kezdte a versenyzést, 14.23-es időeredménye elődöntőt ért 110 méteres gátfutásban. Délután azonban nem tudta olyan jól elkapni a rajtot, így az ideje csak 15.09, ami nem elég a döntőhöz.

Reggel megkezdte a versenyzést rúdugrónk, Klekner Hanga (Debreceni Sportcentrum) is és nagyon jól szerepelt, 4,20 méteres ugrással bebiztosította helyét a vasárnapi döntőbe. 4,05 méteres magasságnál volt egy kis izgalom, de jó összpontosítással harmadikra sikerült átugrania, a 4,20 méter pedig második kísérletre sikerült.

Női gerelyhajításban Máté Fanni (VEDAC) indult, 46,82 méterrel zárt a versenyt.

Takács Boglárka (ARAK) Debrecen után Tallinban is jól szerepelt 200 méteren, 24,23 másodperces idővel jutott tovább a elődöntőbe A Magyar Bajnokságon felállított egyéni legjobbja 23.66, így láthatóan vannak még tartalékai a következő fordulóban!

A női 400 méters gátfutás újabb döntős sikert hozott a magyar csapatnak! Molnár Janka (Budafoki MTE) 56.80 másodperccel jutott tovább, eredménye 77 századdal az általa nemrég felállított U23 magyar rekord mögött van, így a döntőben még van miből meríteni. Mátó Sára is nagyot versenyzett, de az utolsó 100 méteren nem tudta megtartani lendületet és 57.70-es idővel így befejezte az Eb-t.

Futamgyőzelemmel kezdte meg a versenyzést az Eb-n Palkovits István (Kecskeméti ARC)! 3000 méteres akadályfutásban 8:48.69-es időeredménnyel jutott be a vasárnapi döntőbe. Nála is elmondható, hogy a debreceni eredménye (8:32.92) alapján vannak még tartalékai és ez nagyon sokat jelenthet majd a fináléban. Szemerei Levente (Szekszárdi Sportközpont, 8:52.03) éppen egy másodpercel maradt le a továbbjutásról.

Lezajlott az első döntő is, amiben érdekeltek voltunk, férfi kalapácsvetőink közül Czeller Gábor (VEDAC)  67.84 méterrel a 7., Varga Donát (Szombathelyi Dobó SE) pedig 65.67 méterrel a 10. helyet szerezte meg.

Szombaton női távolugrást rendeznek, ahol Farkas Petráéknak drukkolhatunk, Takács Bogi 200 méteren elődöntőt fut, Szenderfi Dániel pedig este kezdi a hármasugrást.

Szombati program: https://liveresults.european-athletics.com/en/results/athletics/daily-sc...
Videó stream: https://european-athletics.com/live-stream

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.