Párizs lesz a 2023-as paraatlétikai világbajnokság házigazdája

Fotó: https://www.paralympic.org/

Hivatalosan is bejelentették, hogy a francia főváros lesz a 2023-as paraatlétikai világbajnokság házigazdája. A 2024-es paralimpiai játékok előtt várhatóan ez lesz a legnagyobb para sportverseny.

A versenyt július 8. és 17. között tartják a Charlety Stadionban, ami 2017 óta ad otthont a World Para Athletics Grand Prix eseményeinek.

Nem túl gyakori, hogy a paralimpia rendező városa egy évvel a játékok előtt ilyen nagyszabású világbajnokságot szervez – mondta Andrew Parsons, a Nemzetközi Paralimpiai Bizottság elnöke. Reméljük, hozzánk hasonlóan mindenki lelkesen fogadta a hírt – tette hozzá.

A World Para Athletics és a Francia Parasport Szövetség (FFH) közösen jelentették be az esemény megszervezését Sophie Cluzel, a fogyatékkal élőkért felelős francia államtitkár és Pierre Rabadan, Párizs alpolgármesterének társaságában. Hozzájuk csatlakozott a francia Paralimpiai és Sportbizottság elnöke, Marie-Amélie Le Fur négyszeres világbajnok, valamint Arnaud Assoumani és Alexandra Nouchet sportolók.

Guislaine Westelynck, az FFH elnöke elmondta: nagyon büszkék rá, hogy részt vehetnek a projektben, amiről már együtt álmodoznak, és biztos a sikerben is, hiszen számos nemzetközi verseny – köztük a 2002-es Villeneuve d'Ascq, a 2013-as lyoni, a párizsi World Para Athletics Grand Prix – révén hatalmas szervezői tapasztalattal rendelkeznek. Az elnök hangsúlyozta: fantasztikus lehetőség lesz ünnepelni a világ minden tájáról érkező sportolókat egy évvel a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok előtt.

Franciaország lesz az első ország, amely harmadik alkalommal rendez paraatlétikai világbajnokságot.

A világbajnokságot kétévente tartják, tavaly az Egyesült Arab Emírségekben, Dubaiban bonyolították le az eseményt.

Kobe lett volna az idei világbajnokság házigazdája, de a koronavírus világjárvány miatt Japán úgy döntött, hogy 2022-re teszik át a versenyt.

Haozhe Gao, a World Para Athletics vezetője úgy véli, hogy Párizs adhat otthont az eddigi legjobb rendezvénynek.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.