Rekord pénzdíj a 2022-es Nagoya Női Maratonon

 

Jövőre a világ legmagasabb pénzdíját fogják kiosztani a Nagoya Női Maratonon, miután az utcai verseny szervezői 250 ezer dollárra emelték az összeget. A világ legnagyobb női maratonját és az egyetlen, WA platinum fokozatú utcai versenyét március 13-án rendezik meg.

Az atlétikai világszövetség üdvözölte a hírt, főként azután, hogy a koronavírus járvány megtizedelte a versenynaptárat. A japán szervezők 22 ezer fős mezőnnyel számolnak. Tavaly mindössze 110 atléta vett részt az eseményen, melyet Mao Ichiyama nyert meg. A szervezők szerint 2022 márciusára minden adott lesz a verseny zavartalan lebonyolításához.

A Nagoya Női Maraton gyökerei 1980-ra datálódnak, amikor Toyohashiban megrendeztek egy 20 kilométeres versenyt. Az esemény két év múlva Nagoyába költözött, és 1984-ben már maratoni viadalként tartották számon. Az akkori győztes az új-zélandi Glenys Quick lett.

2011-ben a Tōhoku földrengés miatt törölték az eseményt, de a következő évben, immáron egy új pályán 15 ezer futó sorakozott fel a rajtvonalon.

Fotó: Facebook / Nagoya Women's Marathon

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.