Remek eredmények a napsütéses Téli Dobó Magyar Bajnokságon

Rivasz-Tóth Norbert, gerelyhajító

Szombaton a fedett pályás Európa-bajnokság mellett a legjobb magyar dobóinkra a szezon első fontos megmérettetése várt. Szombathelyen rendezték a 2021-es Téli Dobó Magyar Bajnokságot, ahol számos biztató eredmény született az előttünk álló évre vonatkozóan.

A férfiak kalapácsvetésében a térdműtétje után lábadozó Halász Bence nélkül is erős mezőny gyűlt össze. Az előző Év U23-as atlétájának megválasztott Rába Dániel pályafutása első felnőtt magyar bajnoki címét nyerte meg: a Szombathelyi Dobó SE versenyzője 72,52 métert dobva lett aranyérmes. Mellette az olimpiai bajnok Pars Krisztián, illetve Pásztor Bence állhatott fel a dobogóra.

Az éremhez ezen a napon 70 méter felett kellett teljesíteni. Doma Benedek, a tavalyi Év junior atlétája 66,41 méterrel a hatodik helyen végzett.

Gyurátz Réka két számban is érmet szerzett a szombati verőfényes napsütésben. A 24 éves atléta a kalapácsvetést megnyerte, diszkoszvetésben pedig harmadik lett. A hazaiak versenyzője már biztosan olimpiai indulónak mondhatja magát kalapácsvetésben, amiben ezúttal 69,16 métert dobva tudott diadalmaskodni.

Gerelyhajításban Szilágyi Réka esélyeshez méltóan simán nyert. A DSC-SI versenyzője 61,69 méterre repítette a gerelyt, azaz már a szezon korai részén is kevesebb, mint egy méterre volt egyéni csúcsától (62,45 m).

A férfiak versenye a magyar csúcstartó Rivasz-Tóth Norbert győzelmét hozta. A szolnoki gerelyhajító első idei versenyén 74,26 métert dobott, közel öt méterrel nagyobbat, mint a második helyezett Rab Attila és a bronzérmes Herczeg György.

„Nagyon örülök annak, hogy elkezdődött a szezon. Régen volt már verseny, amit hiányoltam is. Nem voltam százszázalékos formában, egy pici fáradtságot éreztem, mert kemény edzéseim vannak most, hiszen a májusban kezdődő főszezonra készülök. Az idei felkészülésem jól sikerült, a Szolnoki MÁV-nak az új pályáját átadták: a salakpályából rekortán lett és a futófolyosót is felújították, úgyhogy kitűnő helyen tudok készülni” – bizakodott Rivasz-Tóth Norbert, aki minél hamarabb szeretné bebiztosítani helyét a tokiói olimpia mezőnyében.

A diszkoszvetést Kerekes Dóra (52,13 m), illetve Szikszai Róbert (60,35 m) tudta megnyerni – mindketten a Nyíregyházi Sportcentrum sportolói.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.