Shalane Flanagan hat top maratonra készül hat hét alatt

 

Hat maraton hat hét alatt? Míg a legtöbb futó csupán egyet szeretne jól lefutni, Shalane Flanagan mindegyiket szeretné. Olyannyira komolyan gondolja, hogy tervei szerint az összes kiemelt maratoni futóversenyt három óra alatt befejezi. Az elképesztő sportvállalást Berlinben kezdte 2:38:32-es idővel.

Flanagan még a koronavírus járvány idején látta meg a lehetőséget, amikor a hat kiemelt verseny közül hármat tavaszról őszre helyeztek át. A korábbi profi atléta egyelőre jól áll: a szeptember 26-i berlini verseny után Londonba utazott hét nappal később, ahol 2:35:04-es idővel ért célba.

A 40 éves Flanagan nem állt meg egy percre sem, múlt vasárnap Chicagóban, hétfőn pedig Bostonban folytatta gigászi kihívását. 28 óra alatt két maratonnal a háta mögött az amerikai bajnok mindenkinek bebizonyította, hogy komolyan gondolja. Chicagóban 2:46:39-es időt futott, Bostonban pedig 2:40:34-gyel ért célba.

Noha karrierje során már ötször lefutotta a bostoni maratont, állítása szerint a mostani volt a legjobb. Sose szerettem úgy, mint ma reggel – írta Instagramján Flanagan néhány órával a célba érés után.

A profi sporttól 2019-ben visszavonult atléta a következő hétvégén futja le a tokiói verseny virtuális változatát Oregonban, majd november 7-én zárja a kört New Yorkban. „Fel kellett mérnem, hogy képes vagyok-e rá. Visszavonultam, edzősködöm, anya vagyok és volt két térdműtétem. Szóval arra gondoltam: nem tudom, meg bírom-e csinálni, de tényleg újra egy célra vágytam” – nyilatkozta Flanagan, aki 2019-ben feküdt kés alá.

Amennyiben 43 nap alatt lefutja a hat maratont 3 óra alatt, Flanagan felvételt nyer a Marathon Maniacs klubba, ahol feltétel a két maraton lefutása 16 nap alatt vagy háromé 90 nap alatt.

Fotó: Facebook / TCS New York City Marathon

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.