Sport XXI egyéni verseny Tatabányán 2021.10.08.

 

Tatabányán került megrendezésre a Sport XXI. egyéni pályaversenye az U12 korosztályú atléták számára. Az Észak-Dunántúli régió indulói hűvös, de napsütéses őszi időben mérhették össze tudásukat 60 és 1000 méteren, valamint távolugrásban és kislabdahajításban.

Minden gyermek maximum két versenyszámban indulhatott a viadalon. A verseny a 60 méteres síkfutás időelőfutamaival kezdődött, ahonnan a leggyorsabb 8 futó került a döntőbe.

A lányoknál a győriek versenyzője, Holczer Anett volt a leggyorsabb, őt követte két soproni futó, Udvardy Borostyán (SFAC) és Vass Krisztina (Soproni AC).

A fiúk versenyében két SFAC-os sprintelt a leggyorsabban: Papp Marcell az első, Kiss Dániel a második helyen ért célba. A dobogó harmadik fokára Fias Sebestyén Álmos (Győri AC) állhatott fel.

Távolugrásban ismét Holczer Anett (Győri AC) állhatott fel a dobogó legtetejére, aki 448 cm-es ugrással kiemelkedett a mezőnyből. Az ezüstérmet szintén remek eredménnyel a győri Jelenik-Merazga Jázmin szerezte meg 420-as eredménnyel. 60 méteren szerzett ezüstérme után egy bronzérmet is begyűjtött Udvardy Borostyán a SFAC versenyzője.

A fiúk távolugró mezőnyében Kiss Dániel (SFAC), aki 4 méter feletti ugrásával győzni tudott. A második és a harmadik helyre a házigazda TSC- Geotech versenyzői ugrották fel magukat: Dénes Zalán és Háder Zsombor is 4 méter fölött landolt a homokban.

Kislabdahajításban Busai Dáriusz (TSC-Geotech) 40 méter fölé kerülve szerezte meg az aranyérmet, klubtársa Dénes Zalán előtt. A harmadik helyen Rádly Csongor (Győri AC) végzett.

A lányok mezőnyében Kovács Kamilla (SFAC), Gargya Míra, Leitgeb Liliána (mindketten TSC-Geotech) lett a sorrend.

Fiú és lány 1000 méteren is izgalmas és változatos versenyeket láthattuk. A lányoknál okos futással győzött Fűke Gréta Kata (Győri AC), megelőzve a Footour S.E. Tata két kiváló futóját: Ádám Bíborkát és Somogyi Borkát. A fiúknál is nagy versenyben dőlt el az érmek sorsa, de hazai győzelem született: Háder Zsombor nyert, Fonth Dániel (Soproni AC) a második, Cop Damian (TSC-Geotech) pedig harmadik lett.

A versenyen öt régiós egyesület közel 70 versenyzője vett részt.  A legnépszerűbb versenyszám a távolugrás volt, míg a legizgalmasabb befutót a fiú 1000 méter hozta.

A régió következő versenye Környén kerül megrendezésre 2021. november 7-én, ahol mezei futásban mérhetik össze tudásukat a fiatalok.

 

Kapcsolódó verseny: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.