Sydney McLaughlin világcsúcsot futott 400 méteres gátfutásban

Sydney McLaughlin

Két évvel az után, hogy Dalilah Muhammad megdöntötte a 400 méteres gátfutás világrekordját az amerikai bajnokságon majd a dohai vb-n, Sydney McLaughlin is ugyanezt tette az amerikai olimpiai válogató utolsó napján.

A két versenyző vasárnap este a Hayward Fielden újra egymás ellen futott, amiből ezúttal 51.90-es futásával a 21 éves fiatal jött ki a lehető legjobban. McLaughlint még az sem zavarta meg, hogy a nagy forróság miatt csúsztatni kellett a programot – ennek ellenére is 33 századmásodperccel megjavította élete legjobbját.

2019-ben honfitársa, a július 6-án megrendezésre kerülő Gyulai István Memorialon is rajthoz álló Muhammad előbb 52.20-ra javította a szám világcsúcsát De Moines-ban, majd még ugyanabban az évben Dohában 52.16-ot futott a világbajnokságon. Ezt döntötte most meg McLaughlin, aki minden idők első, 52 másodpercen belüli futását produkálta.

„Vannak olyan eredmények, melyekre egyáltalán nem számítasz, ez most nem ilyen volt. Bíztam az új edzésmódszerben, amit edzőm, Bobby Kersee kidolgozott nekem, és úgy néz ki, megérte hinnem benne” – mondta az új világcsúcstartó a World Athletics honlapjának.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.