Százan az Alföldi Régió versenyén

 

Közel 100 fő versenyzett október első napján, Hódmezővásárhelyen a SPORT XXI Alföldi Régió Pálya Egyéni versenyén. A legnépesebb táborral a házigazda HÓDIÁK SE és a KARC fiatalja képviselték magukat. A mezőnyt az SZVSE, a KAC és a Szentesi MAXIMUS SE gyerek atlétái egészítették ki.

Két-két versenyszámból választhattak futásból, ugrásból és dobásból a gyerekek. Nem egyszer két elütő szakágból választottak, mint például a kétszeres győztes ALE PATRIK (KAC): kislabdahajítás és 1000 m-es futás. Ki kell emelnem a kitűnő eredményt elérő TAKÁCS LUCA (Jogging Plus) versenyzését, aki a 60 m futás mellett a helyből ötösugrásban is diadalmaskodott.

Sajnos gyér mezőnyök voltak a másik ugrószámban, a magasugrásban, és a diszkoszvetésben. Viszont nagyon népes mezőnyök és igazán parázs küzdelmek alakultak ki mindkét futószámban is. A lány 60 m-en a kicsiknél szinte egyszerre ért célba három lány is. A sokat tapasztalt, élesszemű célbíró kolléga a jegyzőkönyvben szereplő sorrendet állapította meg. Ezen a versenyen óvásnak helye nincs. 1000 m-en is szinte öldöklő csata alakult ki a 2010-eseknél. A 2011-eseknél pedig 19 vágtak neki a két és fél körös távnak.

Kár, hogy a gyerek versenyhez nem méltó szülői magatartás elrontotta a verseny bensőséges hangulatát.  

Következő versenyünk Kiskunhalason, november elején a mezei futás lesz.

Kapcsolódó verseny: 
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.