Szikszai Róbert és Rába Dániel is jó formában várhatja a Dobó Európa Kupát

Szikszai Róbert

Pápán és Szentesen is rangos dobóversenyt rendeztek szombaton, ahol kalapácsvetésben, súlylökésben és diszkoszvetésben mérhették össze erejüket az atléták.

A III. Kis Károly Emléknap és a VEDAC Dobóakadémia Évadnyitó dobóversenyén az előző Év U23-as atlétája, Rába Dániel idei legjobbjával, 72.87 méterrel lett a kalapácsvetés győztese, alig fél méterrel nagyot dobva a VEDAC-os Pásztor Bencétől (72.19 méter).

Bár még csak április vége van, a Szombathelyi DOBÓ SE versenyzője csupán egy méterrel maradt el egyéni csúcsától. Csapattársa, az olimpiai bajnok Pars Krisztián lett a bronzérmes a pápai viadalon, aki szintén 70 méter felett teljesített.

A nőknél ezúttal nem volt ott a mezőnyben a ciprusi edzőtáborban remek formát mutató Gyurátz Réka, így a győzelmet Németh Zsanett szerezte meg 62.48 méteres teljesítménnyel.

Diszkoszvetésben Kerekes Dóra (NYSC) és Strigencz Zalán (VEDAC) tudtak diadalmaskodni. A Szentesi Dobóversenyen szintén osztottak érmeket ebben a számban, de ami ennél is fontosabb, hogy a férfiaknál az olimpiai kvótáért küzdő Szikszai Róbert 65.20 méteres új egyéni csúccsal nyerte meg a versenyt.

Az NYSC 26 éves atlétája közel jár a tokiói részvételt jelentő 66 méteres szinthez, amit akár már a május 8-9. között megrendezésre kerülő Dobó Európa Kupán megdobhat. A járványhelyzet miatt márciusról erre az időpontra halasztott versenyt végül nem a portugáliai Leiriában, hanem hozzánk sokkal közelebb, a horvátországi Splitben fogják megrendezni.

Szentesen a női diszkoszt Péter-Szabó Sára (SZVSE) nyerte, súlylökésben pedig Veiland Violetta (SZVSE), illetve Tóth Balázs (NYSC) érte el a legjobb eredményt.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.