Szilágyi Réka 3. lett a Continental Tour Gold sorozat zágrábi versenyén

Szilágyi Réka

Négy magyar atléta is ott volt kedd este a Zágrábban megrendezett Continental Tour Gold sorozat horvátországi állomásán.

Közülük Szilágyi Réka végzett a legelőkelőbb helyen, aki 58.56 méteres dobásával a 3. lett gerelyhajításban. Ugyanebben a számban Moravcsik Angéla a 7. pozícióban zárt az utolsó sorozatban elért 50.58 méteres teljesítményével.

Két gerelyhajítónkon kívül két olyan versenyzőnknek szurkolhattunk, akik az elmúlt pár napban elért remek eredményeiknek köszönhetően már biztosan ott lehetnek a 2022-es Európa-bajnokságon.

Kozák Luca a Gyémánt Liga zürichi szezonzáróján elért 12.90-es idejével teljesítette a müncheni kontinensviadal kvalifikációs szintjét 100 méteres gátfutásban. Most a horvát fővárosban 13.20 másodpercet futva az 5. helyen ért célba, majd egy kizárásnak köszönhetően az eredménye 4.-re módosult.

Huszák János a hétvégi Csapatbajnokságon elért győzelmével nem csak hogy fontos pontokat gyűjtött a végül alig két ponttal diadalmaskodó FTC-nek, de 65.54 méteres új egyéni csúcsával ő is kijutott a jövő nyári Eb-re. A 29 éves diszkoszvető Zágrábban harmadik kísérletére 62.18-at dobott, amivel a 8. lett.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.