Szögi István 2. lett Bergenben, Gyurátz Réka és Rába Dániel 6. helyen zárt Nairobiban

Szögi István

Szögi István a 2. helyen ért célba a Bergenben megrendezett nemzetközi versenyen, a Continental Tour Gold sorozatának kenyai állomásán pedig Gyurátz Réka és Rába Dániel is a hatodik helyen végzett kalapácsvetésben.

Vasárnap a Trond Mohn Games 1500 méteres futamában Szögi István 3:43.04-et futva a 2. lett. A győztes finn Joonas Rinne óriási hajrában, csupán egyetlen századmásodperccel előzte meg a magyar atlétát.

A kenyai CTG Gold-versenyen férfi kalapácsvetésben a négyszeres világbajnok lengyel Pawel Fajdek 78.33 méterrel győzött, a 21 éves, szombathelyi Rába Dániel 72.68-cal zárt hatodikként.

A nőknél a dán Katrina Koch Jacobsen bizonyult a legjobbnak 71.09 méterrel, Gyurátz Réka 67.90-nel lett hatodik.

A 2015-ben vb-bronzérmes amerikai Trayvon Bromell 9.76 mp-cel nyerte meg a 100 métert, ennél jobb időre csak öten voltak képesek a történelemben. Bromell idén megnyerte az amerikai válogatót, de a tokiói olimpián meglepetésre lemaradt a döntőről.

Nairobiban a második helyen 9.77-es, hatalmas Afrika-csúccsal a kenyai Ferdinand Omanyala ért célba, harmadik az örökranglistán ötödik, 39 éves Justin Gatlin (10.03) lett.

Forrás: részben MTI

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.