Szögi István Ostravában is aranyérmes!

Szögi István

Bécs után a csehországi fedett pályás nyílt bajnokságon is győzni tudott 1500 méteren az új magyar csúcstartó. Szintén 1500 méteren indult Wagner-Gyürkés Viktória, aki nem csak az ezüstérmet szerezte meg ezzel a sikerrel, hanem az indulás jogát is bebiztosította magának a márciusi EB-re. Ostravában összesen hat magyar atléta indult.

Bakosi Péter 217 centiméteres teljesítménnyel harmadik helyen végzett magasugrásban: a 27 éves atléta 209 centiméteren szállt be a versenybe, és ugyanakkora magasságba jutott, mint a cseh Jan Stefala. A győztes a bolgár Tihomir Ivanov lett, 221 centimétert átugorva.

A 400 méteres síkfutásban Nádházy Evelin 53.78-as eredményt ért el, amivel a negyedik lett Ostravában. Ezzel ugyan szűk fél másodpercet javítani tudott előző hétvégi bécsi idején, azonban pechére alig három századmásodperccel lemaradt a márciusi toruni Európa-bajnokság kvalifikációs szintjétől.

A hétvégi fedettpályás Budapest Bajnokságon aranyérmet nyerő Vindics Balázs tovább javította idei legjobb 800 méteres idejét. Vasárnap 1:47.74-gyel megfutotta az Eb-szintet, ezúttal is bizonyította, hogy egyre jobb formába kerül: 1:47.62-es eredménye ezúttal az ötödik helyre volt elég.

A 60 méteres gátfutásban szintén BP-bajnokságot nyerő Kerekes Gréta már korábban biztosította helyét a toruni csapatban. Szerdán neki sikerült a legjobban a rajtja, és végül 8.20-as idővel – Vindicshez hasonlóan - az ötödik lett a nyolcfős mezőnyben.

Wagner-Gyürkés Viktória a múlt hét pénteki karlsruhei 3000 méteren elért hetedik helyezése után Csehországban 1500 méteren állt rajthoz. A 28 éves futónő kiváló teljesítménnyel a második helyen zárt a svéd Meraf Bahta mögött, és ami ennél is fontosabb, hogy 4:16.14-es idejének köszönhetően 3000 méter után ezen a távon is teljesítette az Eb-induláshoz szükséges limitet.

A viadal utolsó versenyszáma a férfi 1500 méter volt, ahol ismét a mezőnyben köszönthettük a szombaton Bécsben Knipl István 1985 óta fennálló országos csúcsát megdöntve győzni tudó Szögi Istvánt. A 25 éves versenyző – az ellenfelek egyéni és szezonbeli legjobbjai alapján – ebben a futamban is esélyesként állhatott rajthoz.

Míg Bécsben 3:37.55-ös idő kellett a győzelemhez, addig ezúttal Ostravában elég volt neki egy 3:39.28-as futás is a sikerhez. Szögi remek formája tehát tovább tart, újabb első helyének köszönhetően még magabiztosabban várhatja a március 5. és 7. között megrendezésre kerülő kontinensviadalt.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.