Szögi István újabb remek futása, Sifan Hassan világcsúcsa Hengelóban

Szögi István

A Continental Tour Gold sorozatának vasárnapi versenyén Szögi István 10. lett Hengelóban. A hollandiai viadalon Sifan Hassan megdöntötte a női 10 000 méter világrekordját.

Szögi István élete harmadik legjobb 1500 méterét futotta szabadtéren Hengelóban. A magyar atléta 3:38.05-ös időeredményével a 10. pozícióban zárta a futamot.

„Egy jó futás volt, jól éreztem magam közben is, bírtam a tempót. Jól vettem észre, amikor az előttem lévők leszakadnak, olyankor tudtam előzi és menni a többiekkel. A mezőny eleje gyorsabban kezdett, az még nem az én tempóm, valamint taktikailag mindig lehet apró javítani valókat találni: ilyen az is, hogy a jövőben minél előrébb helyezkedjek, és így ne kelljen annyit előznöm a végén.

Jó erőben vagyok, jó állapotban, úgy gondolom, hogy picit pihentebben még jobb eredményeket is el tudok majd érni” – mondta az SVSE magyar versenyzője, aki mostanában a külföldi versenyek miatt sokat volt úton, de kezdi megszokni a korán kelést és az egyre több repülőutat. Kellemes teherként éli meg ezeket, hiszen saját bevallása szerint szerint imádja, amit csinál.

Sifan Hassan több mint tíz másodpercet javított Almaz Ayana öt éve fennálló világcsúcsán 10 000 méteren. Az etióp születésű, holland színekben versenyző futónő 29:06.82-re javította a világrekordot. A 28 éves világsztár arra készül a tokiói olimpián, hogy Tirunesh Dibaba után ő legyen a második nő, aki az 5000 és a 10 000 méter aranyérmét is megnyerje ugyanazon az ötkarikás játékokon.

Nem ő volt az egyetlen, FBK Gamesen kiváló eredményt elérő világsztár. Jasmine Camacho-Quinn 12.44 másodperces új versenycsúccsal tudta megnyerni a női 100 méteres gátfutást. A Puerto Ricó-i kiválóság rendkívül stabilan hozza idén a jó eredményeket, már hetedik alkalommal ért célba 12.60-on belül.

Hozzá hasonlóan Dina Asher-Smith a női 100 méteres síkfutást 10.92-es versenycsúccsal tudta megnyerni Blessing Okagbare (11.02) és Daryll Neita (11.04) előtt. A kétszeres világbajnok Dafne Schippers 11.15-ös idővel ezúttal a 4. helyen ért célba.

Armand Duplantis miután sikeresen átugrotta a 6.10 métert - bemutatva ezzel a világ idei legnagyobb ugrását és felállítva egy új versenycsúcsot -. megpróbálkozott a versenyszám saját maga által tartott világcsúcsának a megdöntésével, azonban ezúttal még nem járt sikerrel a 6.19 méteres magasságon.

Férfi 110 gáton az olimpiai és világbajnok Omar McLeod 13.08-as idei legjobbjával húzta be az első helyet. Férfi magasugrásban Maksim Nedasekau legyőzte Gianmarco Tamberit, aki elé még az ausztrál Brandon Starc is beférkőzött. Távolugrásban a francia Augustin Bey 8.16 méteres új egyéni csúccsal tudott diadalmaskodni. Női 800 méteren Jemma Reekie legyőzte honfitársát, Laura Muirt, a női 400 gátat Femke Bol 54.33-as új versenycsúccsal tudta hazai pályán megnyerni.

A Continental Tour Gold sorozata a két napos Paavo Nurmi Gamesszel folytatódik a finnországi Turku városában, ahol hétfőn Farkas Petra és Nguyen Anasztázia távolugrásban indul, kedden pedig Kozák Lucát és Halász Bencét láthatjuk majd 100 méteres gátfutásban, illetve kalapácsvetésben.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.