Szögi István után újabb két atléta teljesítette a fedett pályás Eb-szintet 1500 méteren

BOK Csarnok

A hét utolsó napján kevesebb versenyszám volt a MASZ által rendezett viadalon, mint szombaton, de ezúttal sem maradtunk biztató eredmények nélkül.

Pápai Márton és Kovács Marcell András egymást húzva teljesítették 1500 méteren a márciusi toruni fedett pályás Európa-bajnokság kvalifikációs szintjét. A GEAC és az Ikarus BSE futója egyaránt a 3:45.00-os limitidőn belül ért célba. Pápai 3:44.30-cal nyert, Kovács 3:44.78-cal második lett, ezzel Szögi István mellett újabb két magyar lehet ott Lengyelországban a kontinensviadalon ezen a távon.

A 800 méteren már régóta Eb-szinttel rendelkező Vindics Balázs vasárnap 400 méteren állt rajthoz a BOK Csarnokban, és 48.57-es egyéni csúccsal két szlovák színekben induló versenyző mögött a harmadik helyen ért célba. Férfi távolugrásban Pap Kristóf győzött két TSC-Geoteches ugró, Salamon András és Gerics Roland előtt.

A női távolugrás ezúttal is a már-már jól megszokott szoros csatát hozta. Az előző Év áttörését bemutató Lesti Dia a Budapest Bajnokság és az egy héttel korábbi MASZ által rendezett verseny után ezúttal is tovább javította egyéni legjobbját. 648 centiméteres ugrásával ismét övé lett az aranyérem az egyaránt idei legnagyobbját teljesítő Nguyen Anasztáziával (644 cm) és a 2020-as Év U23-s atlétájával, Farkas Petrával (633 cm) szemben.

400 méteren óriási harc volt a győzelemért: az utolsó méterekig kiélezett futásból végül Nádházy Evelin jött ki győztesen Molnár Jankával és Mátó Sárával szemben. 1500 méteren a 16. születésnapját nemrég ünneplő Máramarosi Rita tudott diadalmaskodni.

A következő esemény a BOK Csarnokban a Fedettpályás Atlétikai Magyar Bajnokság lesz, február 20-án és 21-én.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.