Tóth Lili Anna és Karsai Gábor sikere a Mezei Futó Liga 2. fordulójában

Tóth Lili Anna

A Veszprém megyei Nemesvámos adott otthont a Mezei Futó Magyar Liga 2. fordulójának. A nőknél a sorozat első, békéscsabai versenye után ismét Tóth Lili Anna nyert, míg a férfiak között Karsai Gábor diadalmaskodott.

Kettős győzelmet aratott a Budapesti Honvéd SE a női 5000 méteres versenyben a felnőttek között. Tóth Lili Anna Békéscsabához hasonlóan Nemesvámoson is több mint két perccel előzte meg második helyen célba érő ellenfelét, aki ezúttal Urbán Zita volt. A harmadik helyen a BEAC-os Ohn Kinga zárta a viadalt.

A 2003-04-es születésűek, azaz az U20-asok értékelésében Nagy Nóra, a TSC-Geotech futója lett a legjobb.

A férfiak 7000 méteres futamában az október 23-án, Békéscsabán első két helyen záró Szemerei Levente és Vörös Márk sem indult el, távollétükben az ott bronzérmes Karsai Gábor sikerét hozta ez a viadal. A 17 éves fiatal tehetség bő fél percet adott Pápai Mártonnak (MATE-GEAC), és szűk egy percet Lomb Ádámnak (PVSK), amivel az U20-as kategóriát is megnyerte.

A 2005-06-os korosztályban a leányoknak 4000 métert, a fiúknak 5000 métert kellett teljesítenie. Az idén nyáron tájfutásban korosztályos Európa-bajnoki címet ünneplő Máramarosi Rita a Mezei Futó Liga első versenye után a másodikat is megnyerte. A fiúknál Zahorán Milán (Békéscsabai AC) és Szabó Benjámin (TSC-Geotech) csatájából ezúttal a tatabányai tehetség jött ki győztesen.

Az U16-os kategóriában Szalai Fanni (Team Újbuda SE) és Mayer Zsombor (TSC-Geotech) is veretlen maradt. Az U14-esek értékelésében Fekete Sára (Győri AC) és Szalai Fanni között ezúttal nem hat, hanem négy másodperc döntött, viszont Nemesvámoson az újbudaiak fiatalja ért előbb célba. Azonban a kategória győztese ezúttal Szobácsi Flóra (Tempo-Aqua) lett.

Míg október 23-án Herczeg Áron (Miskolci Sportiskola), addig a Veszprém megyei állomáson egy hazai versenyző, a VEDAC-os Mireider Gergő volt a legjobb az újoncok között. Az újonc és a serdülő korosztály fiataljai azonos futamban harcolhattak az első helyért.

A Mezei Futó Magyar Liga 3. fordulójára november 27-én, Szombathelyen kerül majd sor.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.