Tóth Lili Anna és Szögi István nyerték a Mezei Futó Liga 3. fordulóját

Szögi István

Békéscsaba és Nemesvámos után Szombathelyen folytatódtak a Mezei Futó Magyar Liga küzdelmei, ahol ketten is veretlenek mraadtak a különböző kategóriákban.

Tóth Lili Anna továbbra is verhetetlen: a BHSE tokiói olimpikonja a sorozat harmadik állomásán sem talált legyőzőre. A 23 éves futóhoz most jártak a legközelebb az 5000 méteres verseny során, de még így is több mint fél perces előnnyel diadalmaskodott csapattársa, Böhm Lilla előtt. A harmadik helyen az idei U20-as Eb-n ezüstérmet szerző Varga Gréta ért célba, amivel az U20-as kategóriát megnyerte.

A férfiak 8000 méteres futamában szintén egy olimpikon, Szögi István ért célba elsőként. Az SVSE atlétája 15 másodperccel győzte le Szemerei Leventét, és a Tokióban triatlonban remekül szereplő Bicsák Bencét is maga mögé utasította.

A 2003-04-es születésűek, azaz az U20-asok értékelésében Vásárhelyi Máté (Castor SE) volt a legjobb.

A 2005-06-os korosztályban a leányoknak 4000 métert, a fiúknak 5000 métert kellett teljesítenie. Míg a fiúknál Árvai Róbert és Szabó Benjámin révén a TSC-Geotech kettős győzelmet aratott, addig a leányoknál a KSI SE fiatalja, Mészáros Emma futott be elsőként.

Az U16-os kategóriában Szalai Fanni (Team Újbuda SE) és Mayer Zsombor (TSC-Geotech) is százszázalékos maradt a szombathelyi verseny után.

A Mezei Futó Magyar Liga 4. fordulójára az előzetes versenynaptár alapján 2022. január 8-án, Szekszárdon kerül majd sor.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.