Új magyar fedettpályás rekord női 3000 méteren!

Wagner-Gyürkés Viktória Torunban 8:55.45 másodperces eredménnyel megdöntötte Ágoston Zita 1988-ban felállított rekordját.

Torunban, a két hét múlva kezdődő Fedettpályás Európa-bajnokság helyszínén rendezték a World Athletics Indoor Tour Gold sorozatának mai versenyét, ahol Wagner-Gyürkés Viktória élete legjobb idejét futotta. Nem akármilyen versenyben, hiszen Lemlem Hailu a világ idei legjobb eredményével nyert és így is csak az utolsó körben előzte meg Beatrice Chepkoech-t, az 5 kilométeres utcai futás friss világcsúcstartóját, ráadásul mindketten életük legjobb idejét futották 3000-en. Ott volt a rajtnál a legnagyobb esélyes Genzebe Dibaba is, de megsérült és fel kellett adnia.

Wagner-Gyürkés Viktória ezt mondta a sikerről, azaz, hogy 3000 méteren ő lett fedettpályán a magyar női rekorder:
"Nagyon nagyon örülök neki, igazából már vártam, mert az edzések alapján ez az eredmény már benne volt a pakliban. Kellett hozzá egy ilyen verseny, ami egyébként még mindig messze nem volt ideális, de egy jó verseny volt és úgy érzem, hogy még mindig maradt bennem.

A friss magyar csúcstartó hamarosan visszatér Torunba az Európa Bajnokságra, ahol szintén jó eredményre számít:
"Mindenképpen szeretnék döntőbe kerülni, aztán majd ott meglátjuk, hogy milyen futás lesz, mire elég. Erős lesz ott is a mezőny nagyon, de úgy gondolom, hogy ez az eredmény Európában megállja a helyét."

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.