Újabb egyéni rekordok, izgalmas csaták a Budapest Bajnokság második napján

Szabó Barbara magasugrás

Vindics Balázs is teljesítette a fedettpályás Eb-szintet a BOK Csarnokban, Lesti Dia és Veiland Violetta is saját legjobbját túlszárnyalva lett aranyérmes. Nem csak a 800 méter hozott kiváló versenyt a hatalmas érdeklődés miatt ezúttal egész hétvégés viadal második napján.

Óriási volt az érdeklődés a résztvevők és a közönség részéről is, 200 méteren összesen 41 időfutamot rendeztek, a YouTube-on pedig vasárnap is folyamatosan 350-400 néző követte a versenyt, összesen több mint 12 ezer megtekintése volt a folyamatos élő közvetítésnek.

Fantasztikus eredményeket hozott a Fedettpályás Budapest Bajnokság második napja is. A délelőtti programban a 200 méter volt az egyetlen futószám. Ez nem véletlen, hiszen a járvány miatt a versenyzési lehetőségektől megfosztott atléták óriási létszámban neveztek, így a nőknél 19, a férfiaknál 22 futam volt. A hölgyeknél Csóti Jusztina (24.54) alig 6 századmásodperccel előzte meg Molnár Jankát – mindketten egyéni csúcsot futottak. Mivel Csóti Jusztina szombaton második lett 60 méteres síkfutásban, Molnár Janka pedig megnyerte a 400 métert, mindketten egy-egy arany- és ezüstéremmel zárták a hétvégét.

Vindics Balázs Szintén duplázott a többpróbázó Nemes Rita, aki ráadásul a párhuzamosan zajló súlylökésben és távolugrásban is a harmadik helyezést tudta elérni. Sok másik versenyszámhoz hasonlóan ennek a kettőnek a megnyeréséhez is egyéni csúcs kellett: Veiland Violetta 16,35 méterre javította legjobbját, az előző Év áttörését bemutató Lesti Dia pedig 641 centimétert ugorva nyerte meg a távolt. Ez utóbbi rendkívül izgalmas versenyt hozott, a tatabányai atléta alig két centivel győzte le Dr. Nguyen Anasztáziát.

Nagy csatát ígért a férfi 800 méter, amit Vindics Balázs végig vezetve 1:47.74-gyel tudott behúzni és ezzel csatlakozott a mögötte második helyen célba érő Kazi Tamáshoz, mint fedett pályás Eb-szinttel rendelkező középtávfutó. Így tehát két magyar is ott lehet Torunban március első hétvégéjén ezen a távon.

A nők 800 méteres – négy körös – versenyében az utolsó kört Tóth Lili Anna még a harmadik helyen kezdte meg, de ez sem akadályozta őt meg abban, hogy elsőként haladjon át a célvonalon: előbb egy óriási hajrával Ferencz Annát a hátsó egyenesben, majd Heffner Hédit az utolsó méteren megelőzve lett az övé az aranyérem. A BHSE futónője szombaton 1500 méteren ezüstérmes lett Varga Gréta Barbara mögött, de ezúttal már nem talált legyőzőre.

Női 3000 méteren rajthoz állt a 20 éves, ifjúsági olimpiai bronzérmes öttusázó, Gulyás Michelle is, aki élete legjobbját megfutva futamát megnyerte, és végül a negyedik helyen zárt. A győztes Molnár Léda lett óriási fölénnyel, több mint fél perces előnnyel és szintén új PB-vel (9:39.21). A legszerencsétlenebbül Magyari Flóra járt, aki sajnos az utolsó körökben bokasérülést szenvedve feladni kényszerült a versenyt. A 2006-os születésű tehetségnek jobbulást kívánunk!

A nap leghosszabb versenyszámának férfiversenyében, a 3000 méterben a győri Marx Balázs örülhetett, férfi súlylökésben pedig Kovács László volt az egyetlen, aki 17 méter fölé jutott (17,10 méter). A magasugrás Szabó Barbara (185 cm), illetve Jankovics Dániel János (212 cm) sikerét hozta.

A hétvége összes eredménye IDE KATTINTVA érhető el.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.