Újra világsztárok versenyeznek itthon

Augusztus 24-én, kedden, az MTK Budapest Lantos Mihály Sportközpontjában rendezik a Gyulai István Memorial – Atlétika Magyar Nagydíj „kistestvérét”, a Continental Tour Bronz versenyrendszerébe tartozó Magyar Nagydíjsorozat következő versenyét.

Magyar atléták nevezése augusztus 16 éjfélig, minden információ itt: https://atletika.hu/hu/informaciok/2021/magyar-nagydijsorozat-budapest-elindult-nevezes

Gyémánt Liga versenyszámok Budapesten

Júniusban Tatabányán már megtapasztalhattuk, hogy mekkora a jelentősége az ilyen típusú megmérettetéseknek, hiszen a brit kalapácsvető, Taylor Campbell (78.23) éppen azon a versenyen nyert és szerzett kvótát a tokiói olimpiára, az ukrán Mihajlo Kohan (77.00) mögötte lett második, Tokióban pedig 1 méter 14 centiméterrel maradt le a dobogóról, 80.39 méteres eredményével. 400 méteres gátfutásban Molnár Janka új U23-as országos csúcsot állított fel és a hazai indulók kétharmada, tizennégy magyar atléta ért el egyéni csúcsot.

Abból a szempontból újdonságot hoz az augusztus 24-én, délután két órakor kezdődő budapesti Grand Prix, hogy a nemzetközi szövetség két Gyémánt Liga versenyszámot is a programba illesztett, miután több Diamond League-verseny is kimarad a koronavírus-járvány miatt. Így női súlylökésben és férfi diszkoszvetésben az indulók Budapesten ugyanannyi pontot kapnak, mintha eredményüket Gyémánt Liga-állomáson érnék el.

Miután az olimpia befejeződött, a szezon végéhez közeledve a sportolók már gyűjtögethetik a kvótákat és a világranglista pontokat a 2022-es világ- és Európa-bajnokságra, ami komoly motiváció.
Az is világos, hogy a Tokióból hazatért atléták – pihenőidejük befejeztével – szintén meg szeretnék méretni magukat rangos, nemzetközi ellenfelekkel szemben, ráadásul nekik is szükségük van a pontokra.

30-40 éve a tatabányai volt az első és a budapesti lesz a második olyan nemzetközi verseny, amelyen nagyobb létszámban indulhatnak magyar atléták, és olyan, komoly eredményeket elért külföldiekkel mérhetik össze tudásukat, akikkel ritkán vagy soha nem találkoznak, ráadásul mindezt hazai közönség előtt.

Versenyszámok:

Kalapácsvetés (n,f), súlylökés (n) >Gyémánt Liga<, diszkoszvetés (f) >Gyémánt Liga<, magasugrás (n, ), 100m gát, 110 gát, gerelyhajítás (n,f), 100m (n,f), távolugrás (n), 400m gát (n,f), 200m (f), 1500m (f), 800m (n,f), 3000m akadály (n,f), 4x100m váltó (n,f) 
(A szervezők a változtatás jogát fenntartják)

Rövidesen jövünk a Gyémánt Liga versenyszámok beharangozójával, majd a várható indulók listájával.

A versenyre a belépés díjtalan, de regisztrációhoz és védettségi igazolványhoz kötött. Regisztrálni a press@gyulaimemorial.hu e-mail címen lehet, ahol kérjük jelezzék, hogy hányan vesznek részt a versenyen!

Időrend itt: https://nagydijsorozat.hu/budapest-idorend/

 

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.