Varga Gréta mégsem indulhat a fedett pályás Eb-n

Varga Gréta

A 17 éves tehetségnek edzőjéhez, Tóthné Stupián Anikóhoz és SVSE-s csapattársához, Bartha-Kéri Biankához hasonlóan szintén koronavírus-fertőzés miatt kellett lemondania a toruni szereplést.

Hétfőn délben még úgy volt, hogy a veszprémi Sportolj Velünk Sportegyesület négy válogatott atlétája közül csak egynek, Bartha-Kéri Biankának, és vele együtt az edzőjüknek kell koronavírusfertőzés miatt lemondania a hétvégi fedettpályás Európa-bajnokságról. Néhány órával később viszont az is bebizonyosodott, hogy a 17 esztendős Varga Gréta sem utazhat el a lengyelországi Torunba. Gréta a hétfő délelőtti edzése után kicsit bágyadtan még arról számolt be az SzPress Hírszolgálatnak, hogy edzője – akit a „második anyukájának” nevezett – nélkül is úgy fog küzdeni eddigi pályafutása legrangosabb versenyén, mintha ott lenne mellette Tóthné Stupián Anikó, aki immár hat esztendeje irányítja a felkészülését.

„Sok mindenre számítottam, csak erre a fordulatra nem, ami bizonyára megnehezíti majd az amúgy sem egyszerű feladatomat, hiszen először szerepelhetek a felnőtt válogatottban. Igyekszem túltenni magamat az égből érkezett nehézségen. Bízok a futótársaim és más klubok edzőinek a segítségében, én pedig ugyanolyan kitartó és igyekvő leszek a lengyelországi Európa-bajnokságon, amilyennek az edzőm eddig is látott.” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Varga Gréta, amikor még bizakodva tekintett a nagy kihívás elébe.

„Következetes és rendkívül kemény munkát végeztek az elmúlt hónapokban a versenyzőim, sok mindenről kellett lemondaniuk, és most ott álltak a kapu előtt, amely szinte az utolsó pillanatban zárult be előttük. Szomorúságukhoz hasonlóan az én csalódásom is végtelenül nagy, átérezve, hogy mi játszódhat le most Biankában és Grétiben. Ha valami megnyugtat, az elsősorban az, hogy az eddig elvégzett munka a remélhetően gyorsan lefutó betegséggel nem veszik kárba, így a lányokat a szabadtéri idény versenyein elért eredményeik kárpótolják majd. Reményeim szerint sok örömünk lesz a folytatásban, de azt is ki merem mondani, hogy Grétát az olimpiai csapattagság kivívására is képesnek tartom” – hangsúlyozta a veszprémi szakember, akinek a dolgok jelenlegi állása szerint két férfi versenyzője, Kiss Gergő és Szögi István állhat rajthoz a toruni „tető alatti” Európa-bajnokságon.

Varga Gréta visszalépése után a magyar csapat 21 fős maradt, ami a 2000-es genti Eb-vel holtversenyben még így is a harmadik legnagyobb létszámú küldöttség a két, 1980-as években, Budapesten megrendezett hazai kontinensviadal mögött.

A magyar keret Torunba:

nők:

Nguyen Anasztázia (60 méter) MTK Budapest
Nádházy Evelin (400 méter) Gödöllői EAC
Wagner-Gyürkés Viktória (3000 méter) Ikarus BSE
Kerekes Gréta (60 méter gát) Debreceni Sportcentrum
Kozák Luca (60 méter gát) Debreceni Sportcentrum
Lesti Diána (távolugrás) TSC-Geotech
Krizsán Xénia (ötpróba) MTK Budapest
Nemes Rita (ötpróba) Diósgyőri VTK

férfiak:

Boros Bence (60 méter) Szolnoki MÁV SE
Illovszky Dominik (60 méter) Budapesti Honvéd SE
Máté Tamás (60 méter) FTC
Huller Dániel (400 méter) Városi Sportegyesület Dunakeszi
Kazi Tamás (800 méter) FTC
Vindics Balázs (800 méter) UTE
Kiss Gergő Xavér (1500 méter) SVSE
Pápai Márton (1500 méter) Gödöllői EAC
Szögi István (1500 méter) SVSE
Baji Balázs (60 méter gát) Budapesti Honvéd SE
Szeles Bálint (60 méter gát) Egri SSE
Jankovics Dániel (magasugrás) MTK Budapest
Pap Kristóf (távolugrás) FTC

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.