Varga Gréta újabb korosztályos csúcsot adott át a múltnak

Varga Gréta Barbara

A Budapest Bajnokság után egy héttel a MASZ Nyílt Fedettpályás Versenyén is kiváló eredmények születtek.

Miután január utolsó hétvégéjén 1500 méteren döntött junior magyar csúcsot, Varga Gréta ezúttal 3000 méteren is megtette ugyanezt. A 17 éves futó a MASZ Nyílt Fedettpályán Versenyén 9:14.29 perces idővel tudott nyerni. Soha korábban 20 éven aluli fiatal nem tudta ilyen gyorsan teljesíteni ezt a távot fedett pályán, mint az SVSE tehetsége.

Szintén remekül sikerült a hétvégéje Tóth Lili Annának, aki 3000 méteren Varga mögött a második helyen ért célba, az 1500 métert pedig megnyerte. Tette mindkettőt új egyéni csúccsal a BOK Csarnokban megrendezett kétnapos eseményen.

Szokás szerint számos olyan atléta volt, aki több számban is rajthoz állt – és nem csak azért, mert többpróbában volt érdekelt -, ilyen volt az előző Év junior atlétája, Molnár Janka is. A budafoki versenyző századra azonos idővel győzött 400 méteren, mint a Budapest Bajnokságon (54.28). Emellett 200 méteren is rajthoz állt, ahol Nádházy Evelin mögött ezüstérmes lett.

A 60 méteres síkfutás az előfutamban 7.41-es egyéni csúcsot futó Csóti Jusztina és Dr. Nguyen Anasztázia csatájáról szólt, amiből végül a döntőben utóbbi jött ki győztesen, ráadásul egy századdal a toruni Eb-szinten belül. Kozák Luca távollétében a 60 méteres gátfutás Kerekes Grétáról szólt. A debreceniek kiválósága a döntőben 8.12-vel idei legjobbját érte el.

A női hárompróbában Nemes Rita hiába győzte le Krizsán Xéniát, majd ért el centiméterre azonos eredményt távolugrásban (611 cm), az U23-as Európa-bajnok súlylökésben meg tudta fordítani a versenyt: 14.45 méteres eredménye több mint egy méterrel volt jobb, mint riválisa legnagyobb kísérlete, aminek köszönhetően övé lett az aranyérem.

Távolugrásban Lesti Dia a Budapest Bajnokságon elért 641 centiméteres egyéni csúcsán további három centit javítva ismét győzelmet tudott aratni.

A férfiak 60 méteres síkfutásának előfutamaiban Máté Tamás alig egy századdal maradt le a márciusi fedett pályás Európa-bajnokságra szükséges 6.77-es szintidőtől. Az FTC sprintere jól futott a hétvégén, a 200 métert egyéni csúcs beállítás közepette meg is nyerte. A szintén ferencvárosi Kazi Tamás formája is napról napra egyre jobb, 800 méteren ismét Eb-szinten belül teljesítetve, 1:48.75-tel tudott győzni.

A szombaton Franciaországban ezüstérmes Dr. Baji Balázs távollétében Szeles Bálint a 7.88-as Eb-szinttel századra azonos időt futva nyerte meg a 60 méteres gátfutást.

A Lantos Mihály Sportközpontban a magasugrást Szabó Barbara és Bakosi Péter, a rúdugrást Klekner Hanga Csenge és Scheidler Dávid nyerték.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.