Vegyes váltót futnak a legjobb magyar középtávfutóink Dublinban

Újfajta kalandra vállalkozott a MASZ és a középtávfutó elit, amikor úgy döntöttek, hogy a legjobb felnőtt versenyzők elindulnak vegyes váltóban december 12-én Dublinban a Mezei Futó Európa Bajnokságon. A csapat: Tóth Lili Anna, Ohn Kinga, Szögi István és Pápai Márton.

Felnőtt egyéniben a nők között Pataki Anna képviseli a magyar színeket, aki épp egy hete ért el fantasztikus eredményt Bostonban fedett pályán 5000 méteren (15:55.65).

U20-as női mezőnyben is lesz kinek drukkolni, K. Szabó Gabriella, Máramarosi Rita, Merényi Panna, Urbán Zita és Varga Gréta indul egyszerre egyéniben és csapatban. (A legjobb három eredményéből jön a csapat helyezése.)

Scheidler Géza, a hazai szövetség sportszakmai igazgatója azt mondta, hogy a vegyes váltó egy izgalmas kísérlet. A nemzetközi szövetség ezzel a versenyszámmal a sportág népszerűsítését tűzte ki célul és most mi is kíváncsian várjuk, kik hogyan reagálnak, mely országok és milyen felállásban indulnak majd mezei futásban és pályán vegyes váltókban. Könnyen lehet például, hogy míg egyéniben a mezei futásra specializálódott futóknak érdemes indulniuk, addig a pályaatléták számára kitörési lehetőséget jelenthetnek a vegyes váltó futamok ezeken a versenyeken.

A nemzetközi mezőny egyik érdekessége, hogy Jakob Ingebrigtsen, a korosztályos mezei futóversenyek sztárja (nem mellesleg 1500 méteren olimpiai bajnok)  most először indul a felnőttek között, ahol egyébként a bátyával, Filippel fut majd egy csapatban.

Élő közvetítés:

https://athletics.eurovisionsports.tv/event/42/spar-european-cross-country-championships-2021

Időrend és eredmények:

https://dublin21results.european-athletics.com/en/results/athletics/daily-schedule.htm

(Dublinban az időeltolódás -1 óra hozzánk képest)

Számunkra fontos időpontok:

  • U20 nők - 11.28
  • Vegyes váltó - 13.21
  • Felnőtt nők - 14.53
Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.