Világbajnok versenybíró - Alföldi Régió 2021. Terem 1 versenye

Fotó: Szamler László

Szegeden az újdonsült atlétika pályát Sport XXI-es versennyel avattuk fel. Az első negyedévről elhalasztott terem versenynek adott helyszínt a SZVSE rekortán borítású atlétikai pályája. Az időjárás is kedvező volt a megjelent 13 csapat számára. 

Hódmezővásárhelyről, Kiskunhalasról és Szegedről is 2-2 csapat nevezett, míg Kecskemétről egy busznyi gyereksereg kezdte meg a küzdelmet. Kiskunfélegyházáról pedig a JOGGING PLUS egyesület ifjú atlétái mérették meg magukat.

A győzelmet mind az öt versenyszámban ez utóbbi klub versenyzői zsebelték be, így kétség sem férhetett a „Joggingosok” első helyéhez. Rekedt Nagy Zoltán és D. Kis Zsuzsanna tanítványai már régóta várták a versenyt.

A második-harmadik helyen a HÓDIÁK „A” és „B” jelű csapata végzett. Az idény elején Kiss Pál vette át a vásárhelyi kisiskolásokat a két gyermekáldás elé néző testnevelőtől.  Sikeres bemutatkozás volt a részéről. 

Derekasan küzdöttek a házigazda SZVSE versenyzői is, akik pár helyezési ponttal maradtak le a dobogóról. 

A versenyre kilátogatott, és mint versenybíró működött közre Magyarország (idáig) egyetlen atlétika világbajnoka MÁRTON ANITA, aki „szigorú” pontozással mindig picit kedvezett a gyerekek javára. Mindezt egy új performanssal hálálták meg a lurkók: Usain Bolt jelét átalakítva egy súlylökőt jelképezve. 

Az eredményhirdetés előtt Anita sikeres pályafutásáról emlékezett meg a szpíker, kiemelve a példátlan sportpályafutás állomásait, példaképül állítva a fiatalok előtt. Mint leendő olimpikont és újdonsült édesanyát a KAC két ifjú atlétái egy csokor virággal köszöntötték. 

A régió következő versenye egy hét múlva már a pálya csapatversennyel folytatódik Kecskeméten.   

 

Fotó: Szamler László

Szloboda Mihály

Alföldi Régió koordinátor

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.