30 éves a Zalaegerszegi Atlétikai Club

30 esztendővel ezelőtt, 1992. április 22-én vált ki a ZTE-ből és jött létre a Zalaegerszegi Atlétikai Club, amely az elmúlt három évtizedben számos nagy sikerrel örvendeztette meg nem csak a zalaiakat, hanem a teljes magyar atlétikát.

A Zalaegerszegi Atlétikai Clubot összesen 23 tag alapította 300 000 forint készpénzzel, 74 igazolt versenyzővel a színeiben. Az 1992-es alapítást többéves tárgyalás előzte meg, és a klub nevelő munkáját azóta is általában évi 12 edző biztosítja.

Már az alakulás évében Zalaegerszeg legelső helyi nevelésű és a megyeszékhelyen élő sportolóját sikerült kijuttatni a barcelonai nyári olimpiára. A katalán fővárosban 200 méteren és a 4x400 méteres magyar váltóban a piros-fehér-zöld színeket képviselő Kozáry Ágnes napjainkban is példaképe a város sportéletének és sportdiplomáciájának.

A ZAC atlétái az azóta eltelt három évtizedben összesen hat olimpián vettek részt, és emellett számos felnőtt és korosztályos világ- és Európa-bajnoki résztevője, illetve még annál is több válogatott és magyar bajnok sportolója is volt.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.