Bakosi Péter és Török Gergely jó szezonkezdete, Szabó Barbara visszatérése – a magasugrók is megkezdték a szezont

Török Gergely

Az elmúlt egy hétben két magasugró versenyt is rendeztek a Lantos Mihály Sportközpont ugrócsarnokában.

A február 11-i versenyen Bakosi Péter 2.20 méterig menetelt, amivel jelenleg övé az idei legnagyobb ugrás a magyarok közül. A Nyíregyházi Sportcentrum atlétája az összes magasságot elsőre átvitte, ez négy tökéletes ugrást jelent 2.05, 2.11, 2.15 és 2.20 méteren, de a 2.23 még túl magasnak bizonyult a számára.

A második helyen az a Török Gergely zárt 2.13 méterrel, aki a következő, február 18-i versenyen már a legjobb lett. A DSC-SI 19 éves fiatalja 2.16 méteres ugrásának köszönhetően diadalmaskodott, ami egyben új egyéni csúcs is a számára.

A télen az UTE-ból az MTK Budapest csapatába átigazoló Szabó Barbara bemutatkozására a február 18-i viadalig kellett várni új egyesületében. Ennek egy sérülés volt az oka, de rögtön első hazai pályán megvívott versenyét meg is tudta nyerni.

1.81 méteres eredménye pontosan akkora, mint amivel a BHSE-s Fekete Fédra győzött egy héttel korábban. Előbbi viadalon Nemes Rita lett a második, legutóbb pedig Renner Luca maradt le kevéssel a győzelemről. Mindketten 1.78 métert ugrottak aktuális versenyükön.

Back to Top
 
 

Közösségi oldalaink:




© 2024 Magyar Atlétikai Szövetség.
Minden jog fenntartva.